15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVictima a crizei de medicamente

Victima a crizei de medicamente

Un bolnav de tuberculoza de la Sanatoriul Dobrita din judetul Gorj a ajuns in coma la Spitalul de Urgenta Craiova dupa ce a cazut pe strada in timp ce se ducea la farmacie sa-si cumpere medicamente. Vasile Epure, de 42 de ani, din Târgu Jiu, sufera de trei ani de tuberculoza. A fost spitalizat de trei ori pâna acum, insa nu a putut niciodata sa duca pâna la capat tratamentul. Ultima oara, Epure a fost nevoit sa intrerupa tratamentul pe 30 iulie. In acea zi, barbatul sustine ca iesise pe poarta sanatoriului sa-si cumpere medicamentele indicate de medicul curant pentru a trata sângerarile si durerile de cap produse pe fondul tuberculozei. El spune ca nu a mai ajuns la farmacie, i s-a facut rau pe strada si a cazut. Nu stie cum a ajuns la Spitalul de Urgenta Craiova si abia ieri a aflat ca s-a lovit si a fost operat la cap. Epure a mai aflat ca lovitura cu care s-a ales a fost atât de puternica incât medicii de la Neurochirurgie au fost nevoiti sa-l opereze pentru a-i extrage un hematom.


Clinica este supraaglomerata


In urma cu trei zile, lui Vasile Epure i s-a facut externarea. Cadrele medicale nu l-au lasat insa sa plece pentru ca barbatul ar fi trebuit sa se intoarca la sanatoriu pentru a-si continua tratamentul. In schimb, au intocmit un referat pe care l-au trimis Serviciului de Ambulanta Gorj, cu rugamintea sa transporte bolnavul la Târgu Jiu. Raspunsul nu a venit nici pâna acum. Cadrele medicale din Clinica de neurochirurgie sustin ca totusi o ambulanta de la Târgu Jiu a trecut in urma cu doua zile sa lase un bolnav, iar la intoarcere a refuzat sa-l ia si pe Epure.


Dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de neurochirurgie de la Spitalul de Urgenta Craiova, spune ca Epure nu este contagios, tuberculoza lui fiind in faza inactiva. Cu toate acestea, este nevoit sa-l tina pe barbat internat, chiar daca ziua de spitalizare costa, iar clinica este supraaglomerata. „Sunt foarte multi bolnavi care ar avea nevoie de un pat, iar acest barbat il tine ocupat“, a mentionat Camenita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS