22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalClaudiu Mirescu, medaliat cu bronz in Argentina la biologie

Claudiu Mirescu, medaliat cu bronz in Argentina la biologie

Olimpic de top in ciclul gimnazial, câstigator la majoritatea fazelor judetene si nationale, Claudiu Mirescu a dat inca o data dovada ca stie ce isi doreste. Ultimul lui pas ca elev al Colegiului National „Fratii Buzesti“ l-a adus la linia de sosire triumfator, câstigator al olimpiadei internationale de biologie, din Argentina.


In paginile Gazetei de Sud, in ultimii ani ani au aparut din ce in ce mai des rezultatele de exceptie ale elevilor craioveni atât la olimpiadele judetene, cât si nationale sau internationale. Despre Claudiu Mirescu s-a mai scris in paginile cotidianului nostru. De-a lungul ultimului an, am prezentat rezultatele deosebite obtinute de adolescent la olimpiadele la care a participat.


Patru elevi din România s-au intrecut cu tineri din alte 50 de tari


Claudiu Mirescu, proaspat admis la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Cluj, a fost elev al Colegiului National „Fratii Buzesti“ din Craiova. Olimpic din clasele gimnaziale la biologie, materie ce i-a devenit de-a lungul anilor mai mult decât o pasiune, Claudiu are performante exceptionale. Din clasa a VII-a a obtinut in fiecare an locul I la biologie pe judet si s-a calificat de patru ori la faza nationala. Este atras de „inteligenta artificiala si literatura fantastica“, aceste pasiuni creându-i, dupa cum sustine, accesul la alte lumi decât cea reala, o lume care-ti poate deschide noi perspective. Unul dintre visurile lui, acela de a participa la o intrecere internationala, s-a indeplinit in urma cu numai câteva saptamâni, intorcându-se acasa printre medaliatii lumii la biologie. „Intre 9 si 16 iulie am participat la Rio Cuarto, in Argentina, la olimpiada internatioanla de biologie. Patru elevi am reprezentat România la aceasta intrecere, având sansa ca alaturi de elevi din alte 50 de tari sa ne verificam cunostintele dobândite in timpul liceului. S-au desfasurat patru probe practice, patru probe de laborator si alte doua probe teoretice. Am avut doar o singura zi pauza intre aceste probe, in care am avut posibilitatea sa vizitam dealurile provinciei Cordoba. Intrecerea a fost grea, dar toti reprezentantii României am reusit sa obtinem câte o medalie. Eu si un coleg am obtinut medalia de bronz, iar alti doi colegi medalia de argint“, a povestit Claudiu Mirescu. Nu asteapta recompense pentru rezultatele obtinute, insa a aflat ca Ministerul Educatiei ii va rasplati cu ceva bani, dar prin luna decembrie…


Profesorii si mama i-au calauzit calea


A preferat sa nu aplice la o universitate din strainatate, alegând UMF Cluj impreuna cu alti colegi de la „Fratii Buzesti“. Spera ca posibilitatile unor confruntari nationale sau internationale sa nu se fi terminat o data cu absolvirea liceului, dorindu-si sa urmeze „cercetari neuro-biologice, intruniri si conferinte internationale“.


Isi doreste mult sa urmeze o cariera in medicina, sa fie un profesionist, putând astfel sa ajute oamenii, sa le aline suferintele fizice si psihice. Nu ii uita insa pe cei care i-au calauzit calea, pe cei care au avut incredere in capacitatile sale intelectuale, oferindu-i tot sprijinul necesar. „Sunt recunoscator pentru tot ce am obtinut profesoarei mele de biologie, Genelia Petrescu, fara dânsa succesul meu nu ar fi fost posibil. Sunt, de asemenea, recunoscator domnului Zamfirica Petrescu, directorul colegiului. Nu in ultimul rând insa, mama a fost alaturi de mine tot timpul si mi-a oferit sprijin din toate punctele de vedere“, a mai spus Claudiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS