20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarita copiilor cânta folk

Primarita copiilor cânta folk

Primarita copiilor din Craiova are si preocupari artistice. Astfel, când nu incearca sa-si puna in practica promisiunile cu care si-a câstigat simpatia copiilor care au votat-o, Teona Gorici cânta la chitara.


La doar 14 ani, Teona Gorici are aceleasi responsabilitati ca un adult. Dupa ce a câstigat postul de primarita a copiilor, adolescenta incearca sa-si puna in practica promisiunile din campania electorala. In primavara acestui an, ea s-a luptat cu alti 11 contracandidati pentru fotoliul de primar, iar competitia a fost destul de strânsa.


„Sincer, nu ma asteptam sa câstig. A fost o diferenta de un singur vot intre mine si Andrei Stanciulescu, cel clasat pe locul doi. Nu stiu ce anume i-a determinat pe ceilalti copii sa ma voteze, dar cred ca a contat foarte mult faptul ca am promis ca voi pune in practica si promisiunile celorlalti contracandidati“, a spus Teona.


A adus muzica in scoli


Si pentru ca este foarte serioasa si nu vrea sa-si dezamageasca alegatorii, adolescenta a si inceput sa-si ia in serios rolul de primar. Ca urmare, din toamna, in zece scoli din Craiova se va asculta muzica in pauze.


„Foarte multi copii au spus ca vor sa asculte muzica in timpul pauzei. Eu impreuna cu membrii Consiliului Local al Copiilor am incheiat un parteneriat cu un post de radio national care ne-a ajutat sa implinim aceasta dorinta. Respectivul post de radio ne asigura echipamentul necesar, iar noi le facem reclama. Deocamdata proiectul include doar zece scoli, dar in timp sper sa imbunatatim numarul“, a afirmat cea care timp de doi ani va ocupa postul de primarita a copiilor. Modesta, adolescenta a tinut tot timpul sa precizeze ca toate proiectele le realizeaza cu membrii consiliului. Si chiar daca este vara, alesilor copiilor nu le sta gândul la vacanta, ci lucreaza la un nou proiect. La sfârsitul lunii octombrie, vor sa-si invite colegii din alte judete la o reuniune pe tema „Participarea tinerilor la administratia locala“.


Chiar daca are un program foarte incarcat, Teona isi gaseste timp si pentru a cânta muzica folk. Pasiunea sa pentru acest gen muzical i-a fost cultivata de parintii sai, impatimiti ai folkului. Practic, adolescenta a crescut in ritmurile muzicii folk, asa ca la un moment dat a incercat sa si cânte si, pentru ca a dovedit ca are ureche muzicala, parintii au inscris-o si la cursuri de specialitate. Timp de aproximativ un an, Teona a luat lectii de chitara la Palatul Copiilor, indrumator fiindu-i profesorul Nicolae Gaiducovici. A urmat si cursuri de canto in cadrul Asociatiei Românilor Tineri cu Initiativa (ARTI), unde i-a fost profesor Florin Neagoe. Prima data a urcat pe scena in cadrul unui spectacol organizat de Casa de Cultura a Studentilor cu ocazia sarbatorii de Craciun. A participat apoi la numeroase spectacole organizate de ARTI.


Emotii mari pe scena


Primul festival de amploare la care a participat a fost insa Tabara de Folk de la Calafat, inceputa marti, 1 august, si care se va incheia la sfârsitul saptamânii viitoare. Teona a debutat in prima seara a festivalului cu o melodie foarte draga ei, „Ranitul dintre linii“.


„Am avut foarte mari emotii pentru ca am cântat in fata unor oameni care chiar se pricep la folk. Sunt foarte incântata ca la acest festival voi avea ocazia sa intâlnesc câtiva dintre idolii mei. Tatiana Stepa, Mircea Bodolan, cel care a scris muzica piesei «Ranitul dintre linii», sunt doar câtiva dintre cei cu care am reusit sa vorbesc“, a spus adolescenta.


Deocamdata, Teona cânta piesele altor artisti, dar promite ca in timp isi va exersa si talentul de compozitor. „Pâna acum am compus linia melodica la o singura piesa: «Dor de parinti», scrisa de Adrian Paunescu, dar nu am cântat-o in public niciodata“, a spus adolescenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU