13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci soti intr-unul singur

Cinci soti intr-unul singur

Barbatii stiu sa aleaga ce este mai bun pentru ei. Se simt foarte bine când le acordam exclusivitate si „zbârnâim“ in jurul lor. Li se pare firesc sa strângem in urma lor lucrurile lasate vraiste, sa-i asteptam seara cu mâncarea calda si, una peste alta, se asteapta sa le laudam performantele din dormitor.


 


Chiar daca nu ti se intâmpla toate acestea, trebuie sa recunosti ca vasele spalate ocazional de sotul tau sau reparatiile marunte, facute dupa lungi insistente, nu te multumesc pe deplin. Asadar, ce femeie nu viseaza la un barbat tandru, priceput, harnic si sexy? Poate a venit timpul sa treci la actiune si, cu putina bunavointa si pricepere, sa faci loc si altor barbati in viata ta. Nu este vorba de poligamie, ci de felul in care siteul ele.ro iti propune sa iei o scurta lectie despre cum poti obtine tot ceea ce doresti si meriti de la sotul tau.


Comunicativul


Când vii acasa, dupa o zi de munca si vrei sa vorbesti despre intâmplarile de peste zi, dar sotul tau este in permanenta tacut, ce te faci? Iti da impresia ca te asculta foarte atent dar, de fapt, figura lui iti spune foarte clar ca se gândeste in alta parte. Sigur ca nu este tacut tot timpul si, pentru ca ii place sa se auda vorbind, o face despre el, despre propriile realizari si dorinte. Ce te intereseaza de fapt este sa stea de vorba cu tine, nu catre tine, pentru ca de aici apar conflictele care distrug multe cupluri. Ca sa ai un sot atent si comunicativ, in primul rând, evita sa-i vorbesti atunci când stii ca este preocupat de altceva. Nu poate fi atent doar la tine. Gaseste subiecte de discutie care sa vizeze interesul amândurora, cere-i parerea si fa-l sa inteleaga ca are importanta pentru tine. Determina-l sa-ti dezvaluie problemele pe care le are, sa-ti ceara sfatul, dar cere-i reciprocitate. Corecteaza-i atitudinea in cazul in care tinde sa vorbeasca numai despre sine.


Cuceritorul


In casniciile care dureaza de ani buni, rutina se poate instala atât de discret, incât nici nu-ti mai dai seama când ai inceput sa simti ca parca dormi in pat cu un „frate“. Când ajungi sa iti cunosti foarte bine partenerul, viata sexuala tinde sa se plafoneze, sa devina rutina sau sa se stinga treptat, fara ca macar sa-i simti lipsa. Daca pornesti de la ideea ca iti cunosti prea bine partenerul, ca stii cu exactitate ce-i face placere, iar el stie cum sa te satisfaca, nu sunt prea multe sanse ca flacara sa se mentina aprinsa. Vârsta partenerilor sau „vechimea“ relatiei nu sunt un impediment pentru a aduce un suflu nou relatiei si a incerca lucruri neincercate inca in dormitor. Chiar daca partenerul tau nu da semne ca ar vrea ceva nou, nu capitula. Fa tu primul pas. Preia initiativa si fii sigura ca sarutarile si mângâierile tale in noua varianta vor da roade, iar el iti va raspunde pe masura.


Romanticul


Cine nu stie cât de frumos este inceputul dragostei…? Soapte dragastoase, sarutari furate, plimbari mâna in mâna, „fluturi“ in stomac? Dar când toate astea au trecut, ce ramâne in loc? Orice om cauta mereu sentimentele de inceput, sentimente care fac viata de cuplu atât de frumoasa. Consolidarea unei relatii nu trebuie sa insemne stingerea romantismului. Acesta poate fi intretinut, pentru ca exista o multime de alte lucruri care pot egala emotiile inceputului.


Intr-o relatie de lunga durata, esenta romantismului este sa poti privi lumea prin ochii celuilalt: inseamna comunicare intima, respect reciproc, experiente comune. Din pacate, dupa câtiva ani de casnicie, majoritatea barbatilor uita sa mai fie romantici si se multumesc sa iubeasca asa cum le place lor si nu cum si-ar dori partenera si ramân indiferenti atunci când partenera le adreseaza cuvinte frumoase sau gesturi romantice. Ca atare, aminteste-i cum e sa fii romantic. Fa-i mici surprize, lasa-i biletele de dragoste, ofera-i cadouri care stii ca-i fac placere. Cu siguranta va intelege mesajul si, când iti va raspunde in acelasi fel, arata-i cât de mult te bucura acest lucru.


Tatal perfect


In familia moderna, tatal are un rol din ce in ce mai important. Si totusi, multe femei se plâng ca sotii lor nu acorda suficient interes copiilor. Pe de alta parte, multe mame nu au incredere in priceperea sotului atunci când vine vorba despre copii. Relatia copilului cu mama este una cu totul speciala, dar nu uita ca nu esti singurul parinte. Stimuleaza-ti sotul sa se ocupe cât mai mult de copil, sa se joace impreuna, sa-i citeasca povesti, sa invete impreuna poezioare, sa-i poarte efectiv de grija. Ai incredere in „simturile“ lui de tata. Poate ca nu se pricepe sa faca lucrurile la fel de bine ca tine, dar isi iubeste copilul, iar simtul patern nu va ingadui sa i se intâmple ceva rau micutului.


Gospodarul


Noi, femeile, nu numai ca spalam, calcam, gatim, avem grija de copii, chemam instalatorul, ducem masina la service si, in plus, mergem si la serviciu, aspiram chiar la o cariera. Sigur ca nu-i poti cere sotului tau sa se priceapa la toate reparatiile din casa si sa nu neglijeze nici un pic treburile casnice, ai insa nevoie si de ajutorul lui. Nu este cazul sa-ti asumi toate responsabilitatile casei ca sa-l scutesti pe el numai pentru ca vine obosit de la serviciu. Nu poti, ba chiar risti sa te „consumi“, sa te extenuezi sau sa te imbolnavesti. Straduieste-te sa-l atragi de partea ta, stabilind raspunderile fiecaruia. Depinde de tine sa-i arati cât este de placut sa faceti impreuna curatenie sau sa rezolvati, umar la umar, micile reparatii in casa. Fii convinsa insa ca niciodata nu va da cu aspiratorul la fel de bine ca tine, dar asta nu inseamna sa-l critici, ci, dimpotriva, sa-l incurajezi si chiar sa-l lauzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS