12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTerorizati de copaci

Terorizati de copaci

Locuitorii unei strazi din cartierul Colonie din Petrosani stau zilnic cu frica in sân din cauza unor pomi care risca sa cada peste casele lor. Oamenii spun ca la fiecare vânt mai puternic copacii se arcuiesc si se tem pentru ca sunt uscati si ar putea sa le puna vietile in pericol. Ei sustin ca au solicitat in repetate rânduri ca pomii sa fie taiati sau macar curatati de crengile uscate care stau sa cada, dar autoritatile locale ii ignora. „Am facut sesizari la primarie, dar in loc sa ii taie i-au ciopârtit de la jumatate. Sunt putrezi, iar daca sufla vântul mai tare cad pe casele noastre. Crengi dintr-un copac s-au rupt intr-o seara si au cazut peste liniile de curent, care au ajuns pe strada si scoteau numai scântei. Daca trecea in acel moment cineva pe strada sigur se electrocuta. Doua zile nu am avut curent in case, pâna au reusit cei de la Electrica sa refaca legaturile. Acesti pomi sunt un pericol public“, a declarat Doina Anutoiu, de pe strada Eminescu. „Au cazut crengi mari pe casa mea, insa când am spus sa taie pomii i-au taiat pe cei de la intrarea in sediul societatii de gospodarire, iar pe cei mai putrezi i-au lasat“, a povestit Irina Maschio, care locuieste pe aceeasi strada.


Pomii inalti de peste 30 de metri sunt foarte batrâni si au crengile uscate si, in plus, sunt amplasati intr-o zona intens circulata, ei putând sa cada in orice moment peste casele din jur sau peste sediul societatii locale de gospodarire.


Directorul Societatii de Gospodarire PrestCom Petrosani, Ioan Dobre, a declarat ca in tot orasul a fost o ampla campanie de identificare a copacilor batrâni si sunt foarte multe sesizari din partea locuitorilor. „In acest caz am inceput operatiunea de taiere a copacilor. Am taiat trei pomi si am curatat o parte din cei care aveau crengile uscate, dar intre timp s-a imbolnavit angajatul care se ocupa de acest lucru. Imediat cum revine la serviciu va continua taierea pomilor uscati“, a declarat Dobre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS