14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMii de familii in proces cu Termoficarea

Mii de familii in proces cu Termoficarea

Peste 2.400 de familii din municipiul Petrosani au procese pe rol cu societatea de termoficare din localitate, dupa ce in ultimii ani nu si-au achitat contravaloarea intretinerii. Directorul SC Termoficare SA Petrosani, Gheorghe Berca, a spus ca societatea este ca si coproprietara a cel putin zece apartamente in care locuiesc astfel de datornici care au pierdut procesele, iar alti proprietari urmeaza sa fie executati silit.


„Din cele 2.400 de procese aflate pe rol, in cazul a 98% dintre ele vom primi cu siguranta sentinta favorabila, asa incât familiile respective vor pierde procesele. Deja 100 dintre cei care au fost dati in judecata risca executarea silita si printre acestia se numara si societati comerciale de pe raza municipiului“, a spus Gheorghe Berca, director SC Termoficare SA Petrosani.


Datoriile populatiei bransate la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic si a apei calde menajere se ridica in aceasta vara la peste 86 de miliarde de lei vechi, in timp ce o parte dintre agentii economici din oras au si ei restante scadente in baza carora vor fi executati. Conducerea societatii sustine, insa, ca rândurile celor ce vor fi actionati in instanta pentru datorii risca sa se ingroase, deoarece la alte câteva zeci de familii se apropie termenele scadente si nu au achitat datoriile.


Pe raza municipiului Petrosani sunt in functiune, pe timp de vara, 16 puncte termice care furnizeaza apa calda menajera populatiei, iar iarna numarul punctelor termice care se afla in functiune pentru apa calda si agent termic ajunge la 29.


Investitii in confort


Pentru imbunatatirea conditiilor de furnizare a agentului termic de la punctele termice de pe raza municipiului, conducerea societatii sustine ca s-au investit pâna acum nu mai putin de 14 miliarde de lei vechi, bani proveniti de la Guvernul României, prin programul de modernizare si reabilitare a punctelor termice, si alte cinci miliarde de lei au fost alocate de la bugetul local. Banii au fost deja, in parte, folositi pentru modernizarea punctelor termice si a retelelor de distributie, pentru montarea sistemelor de contorizare la nivel de scara, si se are in vedere racordarea mai multor institutii de pe raza orasului care au solicitat acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS