10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Razboi“ in Parcul „Romanescu“

„Razboi“ in Parcul „Romanescu“

Jocurile din copilarie se pare ca i-au inspirat pe multi dintre tinerii craioveni in organizarea unor concursuri distractive in Parcul „Romanescu“ din Craiova.


Jocurile cu tubermanele, o alternativa la mult mai scumpele jocuri de paint-ball care se practica in alte tari, au inceput sa aiba din ce in ce mai multi adepti in Craiova. In fiecare week-end, in parcul „Romanescu“ o echipa de tineri cu initiativa, numita „Satan Claus“, organizeaza un concurs pe echipe la care poate sa se inscrie oricine are plamâni pentru a sufla intr-o teava de tuberman. „Ne-am gândit sa facem ceva distractiv pentru tinerii din Craiova care si asa nu prea au multi bani pentru altfel de distractii. Trei metri de teava de tuberman costa aproximatix treizeci de mii, iar un caiet vechi pentru a-si face cornate cred ca are oricine pe acasa. Este un sport care nu impune costuri prea mari si chiar se merita sa il practici pentru ca este o distractie garantata“, a declarat Marius Georgescu, unul dintre cei care a fost cu ideea organizarii concursului. Cei mai ageri dintre participanti se pot alege si cu un premiu care consta in bani. Acestia provin din fondul strâns din inscrierile fiecarei formatii. Pentru a putea participa la distractie trebuie sa achitati o taxa de 10 RON de fiecare membru al formatiei. Formatiile trebuie sa fie alcatuite din maximum cinci membri, iar la concurs nu ai voie sa participi fara echipamentul de protectie care consta intr-o pereche de ochelari. Alta conditie de participare este modul in care se vor face sagetile: „Nu ai voiei sa pui in vârful sagetilor ace, asa cum faceam atunci când ne jucam in spatele blocului si trageam dupa fete“, a spus Cristi. Cei care nu respecta regulamentul vor fi automat descalificati si, totodata, vor pierde banii si dreptul de a mai participa la alt concurs.


Concursuri de tras la tinta


Se vor organiza la alegerea participantilor si concursuri de tras la tinta sau de genul „care trage mai departe“, dar si concursuri de „ce-a mai bine realizata arma“. La concursul de saptamâna trecuta nu au fost foarte multi participanti, insa distractia a fost garantata. Suprematia de lideri in lupta cu tubermane a fost asigurata de catre cei din echipa care a si organizat concursul, „Satan Claus“. „Suntem cei mai buni la tras cu tubermanul si nu cred ca este, cel putin in Craiova, alta echipa care sa ne faca fata, nici la echipe si nici la trasul la tinta. Pe aceasta cale, lansam si o provocare pentru toti cei care mai stiu ce este aceea o carabina, sa vina in parc si sa ne infrunte“, a declarat George, membru al „trupei de comando“ „Satan Claus“. Cel mai tânar participant la concurs a fost Mihai Popa, care a si câstigat premiul pentru cea mai bine realizata arma. „Modelul este inspirat din jocurile de pe calculator. Luneta am luat-o de la un prieten, iar ledul l-am desprins de pe o masinuta mai veche de-a mea. Nu mi-a luat foarte mult timp sa o asamblez, aproximativ 45 de minute. Cred ca se pot realiza si modele mult mai frumoase. Data viitoare poate o sa vin cu alt model, mult mai performant“, a declarat Mihai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII