12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a incheiat „batalia“ pentru studentie

S-a incheiat „batalia“ pentru studentie

11,7 candidati pe loc, un numar record dupa cum a precizat conducerea Universitatii din Craiova, a inregistrat in acest an, la concursul de admitere in invatamântul superior de stat, sesiunea iulie 2006, Facultatea de Horticultura, domeniul Ingineria mediului, specializarea Ingineria si protectia mediului in agricultura.


Potrivit secretarului-sef al Universitatii din Craiova, conf. univ. dr. Mircea Zavaleanu, in topul preferintelor candidatilor din acest an au mai figurat si: Facultatea de Agricultura, domeniul Geodezie, specializarea Masuratori terestre si cadastru, cu 11,3 candidati pe loc; Facultatea de Istorie, Filosofie, Geografie, domeniul Relatii internationale si studii europene, specializarea Relatii internationale si studii europene, cu o concurenta de 10,35 de candidati pe loc, secondata indeaproape de domeniul Sociologie, din cadrul aceleiasi facultati, cu 10,9 candidati pe loc.


„Topul preferintelor candidatilor inscrisi la concursul de admitere din acest an, realizat de Universitatea din Craiova, certifica optiunile candidatilor. Dintre cei peste 10.400 de inscrisi, cei mai multi au optat pentru Facultatea de Horticultura. De asemenea, putem adauga si faptul ca o atentie sporita a inregistrat in acest an si Facultatea de Istorie, Filosofie, Geografie, specializarea Geografie, unde concurenta a fost de 8,03 candidati pe loc. La polul opus s-au situat in acest an Facultatea de Mecanica, domeniul Inginerie civila, specializarea Constructii civile, industriale si agricole, cu 4,3 candidati pe loc; Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor – 4,3 candidati pe loc, si nu in ultimul rând Facultatea de Drept si Stiinte Administrative «Nicolae Titulescu», domeniul Drept, cu 4,3 candidati pe loc, care va afisa rezultatele finale ale concursului de admitere pe 29 iulie“, a precizat secretarul-sef al Universitatii din Craiova, conf. univ. dr. Mircea Zavaleanu.


„Se cauta inginerii pe piata muncii “


Lipsite de interes pentru candidati s-au dovedit a fi in acest an: Facultatea de Fizica, unde dupa prima admitere, din aceasta luna, au mai ramas sapte locuri disponibile bugetate; Facultatea de Teologie – zece locuri neocupate in prima sesiune, si Facultatea de Muzica, domeniul Muzica, 15 locuri, la buget.


„Pentru ocuparea acestora, Universitatea din Craiova va organiza, in toamna, a doua sesiune de admitere. Speram ca atunci locurile stabilite de Ministerul Educatiei sa fie ocupate de absolventii de liceu“, a spus reprezentantul Universitatii din Craiova. De aceeasi parere a fost si directorul Centrului de Consiliere si Orientare Profesionala (CCOP) din cadrul Universitatii din Craiova, Valentin Oprea, care a explicat:


„Din punctul meu de vedere, si din experienta anilor anteriori, cred ca de fapt cei 10.000 de candidati inscrisi la concursul de admitere in invatamântul superior de stat sunt 5.000-6.000. Foarte multi dintre candidati s-au inscris la doua sau chiar trei facultati, pentru a-si incerca norocul. Si, asa cum am mai spus, sunt multi, dar cam nehotarâti. Nu mai conteaza la ce facultate se inscriu, facultate sa fie. Apoi se retrag si ramân doar la una“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU