22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNo Man's Band schimba mentalitati

No Man’s Band schimba mentalitati

Obiectivul formatiei timisorene No Man’s Band este sa atraga atentia asupra lucrurilor care deranjeaza in societatea in care traim si pe care ar dori sa o schimbe, iar daca nu pot sa realizeze acest lucru, doresc sa schimbe cel putin mentalitatea.


Prezenti in Craiova la concertul de deschidere la festivalului „Summer of Punk 2006 Romanian Tour“, formatia No Man’s Band a facut o impresie deosebita prin reprezentatia tinuta in fata publicului craiovean.


„Astazi este prima zi a turneului, a fost totul bine, dar o sa mai vedem peste câteva zile când o sa fim cu totii distrusi, atunci când oboseala isi va pune amprenta. Publicul este minunat si speram sa fie la fel peste tot pe unde vom merge“, a declarat Oana, basista formatiei.


Formatia No Man’s Band a aparut oficial in primavara anului 2003, dar conceperea trupei a avut loc cu un an inainte, când Arthur, plecat de la o alta formatie de renume, Guranii, s-a hotarât sa infiinteze o trupa. Astfel, impreuna cu doi prieteni, Vladut si Radu (actual Oi Moroi) s-au apucat sa compuna câteva melodii in speranta ca va iesi ceva. Când Radu a disparut brusc din peisaj, locul a fost ocupat de Oana, care s-a apucat sa invete sârguincios la chitara bas.


Apoi Richie, ex-component al formatiei Guranii, s-a intors in Timisoara si cum functia vitala de baterist era neocupata, a fost de la sine inteles sa-si insuseasca postul vacant.


Primul concert al trupei a avut loc in Timisoara, la Centrul Cultural INCA, in deschiderea formatiei Scandal din Bacau.


La scurt timp dupa acest debut, formatia a inceput sa puna la cale un turneu in afara tarii, având incredere in experienta lor acumulata dupa cele patru concerte si un demo numit „They won’t stop“ pe care nu il considera prea reusit.


Nu au avut mare succes cu acest turneu, in schimb, dupa cum spune Oana, au câstigat experienta.


„Am acumulat multa experienta in legatura cu modul in care sa te intelegi sau mai bine spus cum sa nu innebunesti când trebuie sa stai, sa dormi, sa vorbesti si sa te certi cu aceiasi oameni timp de câteva saptamâni, departe de orice ar putea fi numit familia.


De asemenea, placuta sau cel putin memorabila a fost experienta alaturi de un sofer pe care nimeni nu l-a cunoscut decât cu zece minute inaintea plecarii si care avea o preferinta pentru ratarea iesirilor de pe autostrada si a tratamentului preferential. Dar, pe lânga toate aceste mici probleme am avut sansa de a vedea alte orase, alt public, alte istorii, de a intâlni vechi prieteni si de a ne face noi prieteni“, a povestit Oana.


La finalul acestui turneu, Vladut (chitara armonie) s-a hotarât sa paraseasca trupa, nemaisatisfacându-l noile prioritati.


La scurt timp dupa aceasta decizie, formatia a fost invitata sa cânte la Cluj, iar concertul in trei nu a iesit deloc rau si s-au hotarât de comun acord ca nu le va mai trebui al doilea chitarist.


Istoria se repeta


In anul 2004, la Festivalul „Underground Timisoara“, membrii trupei au pregatit o melodie cu un invitat, pe nume Florut. Fiind incântati de el, l-au cooptat in trupa ca vocal si asa au continuat pâna in anul urmator. In 2004 au avut sansa sa cânte pe scenele punk din toata tara: Bucuresti, Cluj, Craiova, Bacau si chiar la Resita si Deva.


In toamna anului 2005, membrii trupei au decis sa plece din nou intr-un turneu, mai mic de data aceasta si nu atât de departe. Formatia No Man’s Band a ajuns sa cânte astfel in Ungaria. Si de aceasta data, la intoarcerea din turneu, istoria se repeta si unul dintre componentii formatiei pleaca. Florut decide sa paraseasca formatia la aproximativ un an de la cooptarea sa.


„Daca asa se va intâmpla de fiecare data cand vom pleca din tara este rau. Oricum, ne-am hotarât sa ramânem doar noi trei“, spune Arthur.


Conceptele unei lumi punk


„Credem in libertatea de gândire si expresie a fiecarui om. Oricine ar trebui sa fie lasat sa se exprime asa cum crede de cuviinta, insa fara a prejudicia pe cel de lânga el. Credem in egalitatea sanselor, oportunitatilor pentru orice persoana indiferent de sex. Nimeni nu ar trebui discriminat din cauza ca este femeie sau barbat. Credem ca rasa unei persoane nu prezinta nici un fel de importanta in considerarea ei ca fiinta umana. Credem in dreptul de miscare si migratie al fiecaruia, nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa traiasca intr-o tara in care el simte ca nu are posibilitatea de a avea un trai decent“, cred membrii formatiei No Man’s Band.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS