12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTabara de creatie la Baru Mare

Tabara de creatie la Baru Mare

Câteva zeci de studenti de la mai multe universitati din tara si elevi ai Liceului de Arte din Deva sunt acum intr-o tabara de creatie la Baru Mare, locul in care urmeaza sa-si lase amprenta asupra stilizarii localitatii. Scopul declarat al viitorilor arhitecti, artisti si sculptori este acela de a aduce un plus de estetica intr-un peisaj pe care l-au ales tocmai pentru culori si forme. „Toate creatiile noastre vor ramâne in localitate. Vrem sa ne lasam amprenta aici si sa facem lucruri frumoase pentru oamenii din aceste locuri, care vrem sa-si aminteasca de noi. Sculpturile si ceramica vor ramâne in mai multe locuri din zona“, a precizat Robert Hummel, artist plastic.


Alaturi de studenti, in tabara vin si profesori de la mai multe scoli si licee din judetul Hunedoara si, cu acceptul primarului Daniel Raducan, vor avea prilejul sa coordoneze o miscare unica in judet.


Tabara este gazduita intr-o fosta unitate militara, aflata la periferia localitatii, dar chiar si aceasta idee le surâde tinerilor artisti, pentru ca se pot inspira.


La sfârsitul perioadei in care vor lucra in acest loc, toate lucrarile vor fi prezentate in cadrul unui vernisaj, iar apoi vor fi amplasate in locurile cele mai atractive. „Am ales locul acesta si pentru ca aici avem toate materialele la indemâna, piatra, argila, fabrica de caramizi, unde mereu realizam piesele de ceramica si urmeaza sa lucram asa incât la final sa avem si obiecte de decor interior“, a mai spus Hummel.


Tot ca o premiera la nivel local, tabara de creatie de la Baru Mare, care reuneste artisti de la cei mai mici pâna la profesorii lor, nu va avea ca tema pictura, o buna parte dintre artistii participanti fiind in urma cu câteva saptamâni in tabara de la Cimpa, unde au creat peisaje montane pe pânza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS