15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte stiri

„Cetatea Crestina“- al saselea numar


A aparut al saselea numar din acest an al periodicului de spiritualitate, informare si atitudine al Arhiepiscopiei Craiova, „Cetatea Crestina“. Spatii mari sunt alocate in acest numar fenomenelor gen „Codul lui Da Vinci“. In paginile revistei, cititorul gaseste informatii despre lucrarile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române desfasurate la sfârsitul lunii iunie 2006, despre sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei si despre Adunarea tinerilor din grupurile parohiale si organizatiile de tineret crestin-ortodox din Craiova. Nu lipsesc rubricile permanente „Vesti din cetate“, „Clerici olteni in inchisori comuniste“, sub semnatura profesorului dr. Toma Radulescu. (A.C.D.)


Zeci de tone de furaje facute scrum


25 de tone de furaje s-au facut scrum, dupa ce o persoana ramasa neidentificata a facut focul in apropiere. Sectia de Pompieri Bailesti a fost solicitata ieri-dimineata, in jurul orei 2.30, sa stinga incendiul izbucnit pe un platou unde erau depozitate furajele a trei familii. Din primele cercetari, a rezultat ca unul dintre proprietarii furajelor a facut focul in spatiu deschis si l-a lasat nesupravegheat. In urma incendiului, au ars aproximativ 25 de tone de furaje si 30 de metri patrati de acoperis din lemn, cu invelitoare din placi de azbociment. Cercetarile continua pentru evaluarea integrala a pierderilor, identificarea autorului si tragerea acestuia la raspundere. (F.L.)


Minor inecat in Jiu


Un minor de 15 ani, din comuna Cernatesti, sat Raznic, s-a inecat joi dupa-amiaza in râul Jiu, in zona localitatii Scaesti. Florin T. se afla la scaldat, când a fost luat de apa si nu a mai iesit la suprafata. La fata locului s-a deplasat un echipaj de pompieri, cu o barca pneumatica si un scafandru specializat. In ciuda cautarilor extinse cu sprijinul localnicilor, trupul baiatului nu a fost gasit. (F.L.)


Tentativa de viol si incest


Un barbat de 45 de ani a fost arestat joi, pentru ca a incercat sa-si violeze mama. Radion Obeica, din satul Piria, comuna Argetoaia, a incercat pe 18 iulie, prin violenta si amenintari, sa intretina relatii sexuale cu mama sa. Cei doi stau in aceeasi curte, dar in imobile diferite. Ieri, la Judecatoria Filiasi, doljeanul a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Dosarul se afla in cercetari la Parchetul de pe lânga Judecatoria Filiasi. (A.D.)


A fugit de la locul faptei


Un barbat, de 66 de ani, din localitatea Tia Mare, a ajuns joi seara la Sectia chirurgie a Spitalului de la Corabia, dupa ce a fost lovit de un biciclist, care a fugit de la locul accidentului. Gheorghe S. a ajuns la spital cu ambulanta si a fost internat de urgenta, cu diagnosticul de traumatism cranio-facial acut deschis, echimoza ochi drept, traumatism antebrat drept. Victima declara ca se deplasa pe Drumul Judetean 642, când a fost lovit de o bicicleta, condusa de un tânar care a plecat de la locul accidentului. Omul spune ca nici nu a realizat ce s-a intâmplat. Stie doar ca s-a trezit intins pe asfalt, intr-o balta de sânge. A fost anuntata Ambulanta, iar ranitul a fost dus la spital. Medicii de la Corabia spun ca victima a fost grav ranita. Ea a primit ingrijiri medicale, iar acum se afla in afara oricarui pericol. Autorul accidentului nu a fost identificat, dar echipa operativa din cadrul Politiei Corabia efectueaza cercetari pentru a descoperi vinovatul. (S.B.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS