10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMiner strivit la EM Lupeni

Miner strivit la EM Lupeni

Un miner care lucra in subteranul Minei Lupeni a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta din Petrosaani, dupa ce a fost strivit de o bucata de roca desprinsa din tavan. Minerul Dorel Gorea a fost strivit intre bucata de carbune si un stâlp de sustinere si, din cauza multiplelor traumatisme, a fost transportat de urgenta la Spitalul din Târgu Mures de un echipaj SMURD care a aterizat la Petrosani.


Omul se afla in abatajul frontal din stratul III si, potrivit inspectorilor ITM, a suferit o fractura deschisa cu deplasare de gamba si leziuni vasculare, fiind necesara refacerea vaselor de sânge. Minerul urmeaza sa fie supus, la spitalul din Târgu Mures, unei interventii chirurgicale pentru ca medicii sa-i poata salva piciorul. O echipa formata din reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Petrosani, ai Companiei Nationale a Huilei Petrosani si ai EM Lupeni a demarat o ancheta pentru a stabili cauzele producerii accidentului.


De la inceputul anului, in Valea Jiului au avut loc 135 de accidente de munca, aproape 90 la suta dintre acestea fiind inregistrate la minele ce apartin de Compania Nationala a Huilei Petrosani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS