19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgricultori contra crescatori de animale

Agricultori contra crescatori de animale

Mai multi sateni din localitatea doljeana Sadova s-au hotarât sa isi faca singuri dreptate si au confiscat in cursul zilei de luni zece cai care le-au distrus culturile, pentru a-si recupera pagubele.


Urmând exemplul satenilor din comuna Afumati, care au confiscat oile ciobanilor ce le distrugeau culturile, localnicii din Sadova au oprit mai multi cai care intrasera pe pamânturile lor si au cerut rascumparare. „Eu si inca trei vecini ne-am gasit culturile distruse la sfârsitul saptamânii trecute. Aveam lucerna si nu a mai ramas nimic din ea. Dupa aceea am organizat o pânda si am descoperit zece cai pe pamântul nostru. La primarie nu am avut cum sa-i ducem, asa ca i-am luat acasa la mine si am stabilit impreuna cu vecinii ca proprietarii lor sa ne dea câte 500.000 de lei pentru fiecare cal, ca sa ne acoperim pierderile. Cu acesti oameni ne-am inteles, pentru ca au venit si au platit pentru stricaciunile provocate de animalele lor“, a povestit Constantin Pasarica, din Sadova. Doi barbati insa nu au vrut sa plateasca cei 500.000 de lei si totul a degenerat intr-o bataie cu furcile.


„A fost scandal mare aici, era sa ne omoare“


Fratii Cornel Pitaru, de 28 de ani, si Marin Pitaru, de 36 de ani, s-au prezentat luni dupa-amiaza la poarta lui Pasarica pentru a-si recupera cei doi cai, numai ca s-a iscat un mare taraboi in urma caruia se pare ca si un politist a iesit cam „sifonat“. „Cei doi nu au vrut sa auda de banii pentru culturile noastre si au intrat peste mine in curte. Au pus mâna pe o furca si ne-au batut pe mine si pe sotie. Am anuntat politia din sat, dar l-au luat si pe politist la imbrânceli si i-au spart ochelarii. Numai dupa ce a venit politia de la Bechet fratii Pitaru au rupt-o la fuga. Au venit apoi parintii lor si au dat banii, dar noi am depus plângere, pentru ca a fost scandal mare aici, era sa ne omoare“, a mai spus Pasarica.


Cu toate ca si politistul de la postul din Sadova a fost „altoit“ de fratii Pitaru, acestia au fost iertati de oamenii legii si nu au fost acuzati de ultraj.


In schimb, Cornel si Marin Pitaru s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu, loviri si alte violente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS