16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaid asupra unui grup de insurgenti

Raid asupra unui grup de insurgenti

Cea mai importanta misiune desfasurata in cadrul exercitiului militar international Immediate Response 06 de catre Scorpionii Rosii se va desfasura astazi, in poligonul Capu Midia, judetul Constanta, unde militarii craioveni vor participa alaturi de militari americani si bulgari la un exercitiu aeromobil. „In cursul diminetii, un pluton de militari va traversa granita bulgaro-româna la bordul unor elicoptere de lupta pentru a desfasura exercitiul pe teritoriul României. Se va executa un raid asupra unor insurgenti, constituiti din militari din zona. Sase elicoptere echipate de lupta vor debarca grupul de militari din cele trei plutoane – român, american si bulgar, care vor incerca sa nimiceasca adversarul“, a declarat maiorul Marius Popenta, ofiterul român de relatii publice al exercitiului Immediate Response 06.


Seful Statului Major al Fortelor Terestre participa la exercitiu


Exercitiul de astazi de la Capu Midia are ca scop antrenarea unui pachet de forte, special constituit, pentru deplasarea si introducerea, pe cai terestre si aeriene, intr-un teatru de operatiuni, precum si desfasurarea unor operatii intrunite multinationale de impunere sau mentinere a pacii intr-un mediu de securitate ostil. La eveniment este asteptat sa participe si seful Statului Major al Fortelor Terestre, generalul locotenent Sorin Ioan. „La sfârsit de saptamâna, militarii din cele trei tari vor avea un program de relaxare, care se va transforma intr-un schimb cultural de informatii“, a precizat maiorul Marius Popenta. Aproximativ 800 de militari si civili americani, bulgari si români, având la dispozitie diferite mijloace terestre si aeriene, participa la exercitiul international Immediate Response 2006 (IR06), care se desfasoara in Bulgaria si România, in perioada 13 – 29 iulie.


Componenta româneasca este coordonata de Statul Major al Fortelor Terestre si include o echipa de comanda si control, un pluton de infanterie si unul de politie militara, grupe de coordonare, sprijin tehnic si de transport, echipe de observatori si medicale. IR06 urmareste ridicarea nivelului de interoperabilitate intre fortele militare ale celor trei tari membre NATO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS