18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHayssam a decapitat serviciile secrete

Hayssam a decapitat serviciile secrete

Sefii Serviciului Român de Informatii, Serviciului de Informatii Externe si Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, respectiv Radu Timofte, Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean, au demisionat ieri din cauza situatiei create in urma eliberarii lui Omar Hayssam. Purtatorul de cuvânt al presedintiei, Adriana Saftoiu, a declarat ca decizia celor trei a survenit unei sedinte convocate de presedintele Traian Basescu. Intâlnirea solicitata de seful statului a avut ca subiect situatia creata in urma eliberarii lui Omar Hayssam. Demisiile celor trei sefi de servicii secrete au fost acceptate de seful statului, acestia fiind obligati sa-si predea atributiile in maximum 30 de zile.


Daca Omar Hayssam nu va fi gasit pâna astazi, el va fi dat in urmarire internationala. Politia nu l-a urmarit pe Omar Hayssam si nu stie unde ar putea fi controversatul om de afaceri. Declaratia surprinzatoare a fost facuta chiar de seful Directiei Investigatii Criminalistice din IGP, chestorul Bujor Florescu. Acesta a explicat ca toata politia il cauta pe sirian la toate adresele unde s-ar putea ascunde. Politistii n-au insa nici un indiciu unde s-ar putea ascunde Omar, iar familia sa nu este cooperanta. Tot ce stiu sigur politistii este ca toti cunoscutii sirianului au declarat ca nu l-au mai vazut de doua saptamâni. Televiziunea publica este singura sursa care a dat ca sigura ieri localizarea lui Omar Hayssam, dar pâna la inchiderea editiei, autoritatile nu au confirmat si nici nu au infirmat stirea.


Eliberat de instanta


Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis, miercuri, 19 iulie, in jurul orei 13.00, ca omul de afaceri Omar Hayssam sa fie rearestat, deoarece s-ar sustrage judecarii procesului in care este inculpat pentru fapte de terorism. Din acel moment a inceput „vânatoarea“ sirianului cu toate efectivele politiei si ale serviciilor secrete autohtone. A fost cautat la toate casele detinute de el si familia sa, la sediile firmelor pe care le are sau le-a avut, la prieteni, cunoscuti si, mai ales, in toate clinicile de stat ori private, de medicina clasica sau naturista, situate pe Valea Prahovei, intrucât ultima data când au vorbit cu el, rudele si avocatii au aflat ca Hayssam se retrage la un sanatoriu pentru a-si trata cancerul pulmonar. Omar Hayssam si Mohammad Munaf (in lipsa) au fost trimisi in judecata, pe 17 octombrie 2005, pentru acte de terorism prevazute in Legea nr. 535/2004. Potrivit procurorilor, cei doi au aranjat cu o grupare terorista din Bagdad rapirea jurnalistilor români Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Eduard Ovidiu Ohanesian. In martie 2005, cei trei jurnalisti au plecat in Bagdad pentru a realiza o serie de reportaje despre noua administratie irakiana. Deplasarea a fost finantata de controversatul om de afaceri sirian si de prietenul acestuia, irakianul Mohammad Munaf. Criza ostaticilor din Irak a luat sfârsit pe 22 mai 2005, când cei trei jurnalisti au ajuns in tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII