20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEducatorii si invatatorii le-au dat clasa profesorilor

Educatorii si invatatorii le-au dat clasa profesorilor

Cei peste 600 de candidati ai probei a doua de competenta, educatori si invatatori, au obtinut note mult mai mari decât colegii lor, profesorii. Pentru ei, sansele ocuparii unui post in sistemul de invatamânt preuniversitar sunt mai mari.


Candidatii doljeni ai examenului de competenta, proba a doua, sustinuta de educatori si invatatori au intrat ieri in posesia rezultatelor. Acestea au fost afisate noaptea trecuta la cele opt centre de concurs, urmând ca, dupa ora 16.00, cei nemultumiti de notele obtinute sa-si inregistreze eventualele contestatii. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, cei peste 600 de participanti au obtinut note mai bune decât profesorii, ceea ce inseamna ca pentru ei sansele ocuparii unui post in sistemul de invatamânt preuniversitar sunt mai mari. „Nivelul de pregatire al candidatilor a fost mai bun, acest lucru o demonstreaza si notele pe care ei le-au obtinut. Au existat si note sub cinci, dar mult mai putine decât la profesori. Contestatiile au putut fi depuse la inspectoratul scolar din judetul nostru, timp de doua zile (joi si vineri, in intervalul orar 9.00 – 16.00)“, a spus Geanina Chirigiu, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj. Potrivit conducerii ISJ Dolj, etapa de reevaluare a lucrarilor contestate de profesorii disciplinelor de cultura generala a inceput de ieri si va continua in zilele urmatoare cu lucrarile contestate de educatori, invatatori, maistri si profesorii ingineri. „Suntem in plin proces de discutare a celor 109 contestatii depuse de profesori. Abia dupa aceea vom putea spune care este situatia finala a examenului de competenta. La proba a doua, sustinuta de educatori si invatatori, au fost depuse pâna la amiaza 21 de contestatii“, a completat Geanina Ghirigiu, presedinta comisiei judetene de mobilitate.


Printre cei aflati la avizierul cu note au existat oameni care, desi au obtinut note bune la titularizare, peste 8.00, nu s-au declarat multumiti si increzatori in ocuparea unei catedre vacante. „Cred ca voi depune contestatie. Chiar daca am luat nota 8.03 nu cred ca am sanse prea mari deoarece, in acest an au fost foarte putine posturi vacante“, a spus Madalin Gherghe. De aceeasi parere era si alt candidat, Diana Ciocu, care a spus: „Am luat 7.70, dar nu stiu daca voi apuca un post la mine la tara. Cu astfel de nota, tot undeva in mediul rural am sanse, dar nu acolo unde vreau eu“, a precizat candidata.


Isteria repartizarilor…


Potrivit calendarului de desfasurarea a examenului de competenta, pentru Dolj, judet-pilot, pe 25 iulie, va debuta seria sedintelor publice de repartizare a candidatilor pe posturi. „Repartizarea candidatilor se va face in centrele unde ei au sustinut concursul, in sedinta publica, incepând cu ora 9.00. Repartizarea se va face in functie de urmatorul grafic: 25 iulie – toti candidatii concursului, indiferent de specializare (profesori de cultura generala, educatori, invatatori, ingineri si maistri) trebuie sa fie prezenti in centrele din Craiova, acolo unde au dat proba scrisa, 26 iulie – candidatii din centrele din Dabuleni si Calafat si 27 iulie, inclusiv, in centrele de examen din Bailesti si Bradesti“, a explicat Geanina Chirigiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS