8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGutau si Dicu, incatusati in fata vâlcenilor

Gutau si Dicu, incatusati in fata vâlcenilor

Cei doi edili, Mircia Gutau si Nicolae Dicu, au fost adusi incatusati la Râmnicu Vâlcea, pentru certificarea probelor audio-video depuse in dosarul care a fost intocmit de procurorii DNA pentru luare de mita.


Ambii edili au fost prezentati ieri in fata procurorilor din cadrul Departamentului National Anticoruptie (DNA), in jurul prânzului fiind adusi incatusati si escortati de politistii mascati din cadrul Inspectoratului General al Politiei.


Potrivit declaratiei lui Octavian Fieroiu, avocatul care ii apara pe cei doi, certificarea probelor in baza carora procurorii DNA au intocmit dosarul si au emis mandatele de retinere pentru 29 de zile pentru luare de mita se face de catre unitatea teritoriala in raza careia invinuitii isi au domiciliul. „Certificarea acelor inregistrari audio si video este un act procedural normal pentru aceasta faza a cercetarilor. Totul se va desfasura in prezenta procurorilor DNA, a celor doi, precum si a apararii. Nu este sedinta publica pentru ca ne aflam in faza de urmarire penala“, a declarat Octavian Fieroiu.


Alti angajati ai primariei luati la puricat


Avocatul apararii a adaugat ca atributiile judecarii procesului pe fond vor reveni tot Tribunalului de pe lânga Parchetul Judetului Vâlcea, datorita competentei teritoriale care se rasfrânge asupra celor doi invinuiti. In privinta unei potentiale eliberari dupa expirarea mandatelor de 29 de zile emise pe numele lui Mircia Gutau si Nicolae Dicu si judecarea acestora in stare de libertate, Octavian Fieroiu a spus ca este posibil orice. „Judecarea pe fond va incepe in primele zile ale lunii august, daca nu intervin chestiuni neprevazute. Este un proces ca oricare altul si in egala masura este posibil orice, chiar si judecarea celor doi in stare de libertate“, a conchis aparatorul.


Intrebat daca la DNA au mai fost invitati si alti angajati din cadrul Primariei Râmnicu Vâlcea, Octavian Fieroiu a confirmat audierea secretarului general al primariei, Toma Mihaescu, precum si a altor trei persoane care au avut si au competente in domeniul urbanismului, printre acestea regasindu-se si Octavian Jinaru, fostul director al Directiei de Urbanism din cadrul Primariei Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS