25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDezastru la licenta

Dezastru la licenta

Absolventii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu, forma invatamânt la distanta (ID), au picat in masa examenul de licenta, doar 56 de absolventi din 248 reusind sa ia peste nota 5.


Examenul de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu a atârnat ca o piatra de moara la gâtul absolventilor. Daca studentii care au terminat facultatea la zi au fost „decimati“ de subiectele care au fost fixate doar cu o ora inainte de inceperea examenului propriu-zis si au picat jumatate, la forma de invatamânt la distanta, doar putin peste 20% dintre candidati au obtinut nota de trecere. Cei care au reusit ca timp de cinci ani sa isi ia examenele si sa incheie cu bine ultima sesiune au incasat acum note de 1, 2 sau 3, licenta fiind un hop prea greu de trecut. Studentii de la ID care au luat nota 5 s-au considerat cu adevarat norocosi, având in vedere ceea ce s-a intâmplat cu studentii la zi. Astfel, din 200 de studenti la zi, numai jumatate au reusit sa promoveze, cele mai mari note fiind 8, la Drept juridic, si 9,95, la Drept administrativ.


„Asa ceea nu am vazut!“


In momentul in care s-au afisat rezultatele la examenul scris, câteva zeci de persoane s-au imbulzit sa vada notele obtinute, insa au plecat la fel de repede cum au venit. „Asa ceva nu am vazut de când m-am nascut. Numai note de unu in majoritate. Pai aproape toata lumea a picat. Si câtiva politisti. Nu se astepta nimeni sa fie atât de greu. Cred ca a venit prea repede schimbarea asta, sa fie atât de exigenti profesorii, daca in timpul anilor a fost asa cum a fost. Nu a mai mers ca pâna acum si se si vad rezultatele. Trebuie sa mergem in februarie, sa vedem ce om face atunci, ca acum a iesit un dezastru. Nu este numai vina noastra. Profesorii de ce nu sunt trasi la raspundere?“, a spus unul dintre cei picati. Din 248 de candidati, doar 56 au fost admisi, obtinând note de trecere.


8,10 – cea mai mare nota


In mod surprinzator totusi, cea mai mare nota luata la Drept juridic forma de invatamânt la distanta a fost 8,10, mai mare decât cea luata la zi, la aceeasi facultate. Daca aproximativ zece studenti s-au speriat de ceea ce au patit colegii lor de la zi si au mai invatat, majoritatea au facut doar act de prezenta la examenul scris si l-au picat cu brio. A mai existat o nota de 8, o nota de 7, doua note de 7,35 si un 7,50. „Se pare ca nimeni nu a pus baza pe declaratiile anterioare, privind sporirea eficientei profesorilor examinatori si nu s-au pregatit asa cum trebuie. Toata lumea s-a bazat pe clementa din partea profesorilor si iata ca nu a fost sa fie asa. Asta este nivelul de pregatire al studentilor si vrem sa nu mai fie astfel. Din urmatorul an universitar o sa insist ca toate facultatile sa aiba prezenta la cursuri si examene bine pregatite. Eu cred in redresarea universitatii si consider ca examenul reprezinta unul dintre criteriile de evaluare atât a universitatii, cât si a studentilor. Se poate face carte si profesorii sper ca au inteles acest lucru“, a declarat Adrian Gorun, rectorul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu si secretar general in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii.


Reevaluarea universitatilor


Secretarul general al Ministerului Educatiei si Cercetarii, Adrian Gorun, a precizat ca Universitatea „Constantin Brâncusi“, precum si restul institutiilor de invatamânt superior din România vor intra intr-un amplu proces de reevaluare si de reacreditare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS