16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAjutoarele fac valuri dupa inundatii

Ajutoarele fac valuri dupa inundatii

La aproximativ trei luni de când comuna Bistret a fost inundata, conflictul pe seama ajutorului de 1,5 milioane de lei, deschis intre primar si satenii din Plosca, se va muta in instanta.


Constantin Raicea, primarul comunei Bistret, este acuzat de satenii din Plosca ca ar fi acordat preferential ajutorul de urgenta in valoare de 1,5 milioane de lei, oferit de guvern persoanelor care au fost evacuate din cauza inundatiilor. Cei care nu au primit sprijinul financiar au decis sa faca investigatii pe cont propriu si au stabilit ca banii lor au fost insusiti de primar. „Banii primiti de la guvern au fost dati de primar pe criterii electorale si de rudenie, iar cei care au suferit nu au primit nimic. Am luat-o din poarta in poarta in satul Plosca si am intocmit un tabel cu cei care au primit ajutorul si cu cine nu. Chiar daca primarul Raicea a raportat la judet ca a acordat banii pentru 870 de persoane din Plosca, noi am numarat aproape 400. Dupa ce am reclamat la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Dolj au mai fost intocmite liste pentru 183 de persoane. Diferenta de pâna la 870 a fost primita de primar, de cei care l-au votat pe Raicea si de altii din primarie care au trecut si mortii pe liste“, a declarat Marin Ciovica, din Plosca. Satenii contesta si modul in care se impart furajele primite pentru animale. Ei spun ca ultimul transport de furaje, cel de acum doua saptamâni, a fost impartit in satul Hoarca si nicidecum in Plosca, acolo unde animalele mor de foame. „Ne-am saturat sa fim furati de catre primarul asta. Vrem ca listele cu cine a primit ajutorul de la guvern sa fie afisate public, ca sa vedem clar cine a luat si cine nu banii“, a incheiat Ciovica.


„Imi stirbeste popularitatea cu acuzatiile lui“


Primarul Bistretului, Constantin Raicea, il suspecteaza pe Ciovica de campanie electorala si ca vrea cu orice pret sa-l dea la o parte din primarie. Acuzatiile care i se aduc sunt contrazise de Raicea cu legea in mâna, aceeasi care spun satenii ca nu a fost respectata. „Conform hotarârii 538/2006 anchetele sociale prin care se acorda ajutorul nu au fost facute de mine, ci de catre DMSSF si au fost acordate persoanelor stramutate. Ciovica nu a parasit niciodata Plosca asa ca, potrivit legii, nu are cum sa primeasca, ca si alti sateni care se tin de instigari de campanie electorala. Daca vor sa vada listele cu ajutoarele sa se duca la DMSSF sa le ceara si sa se lamureasca. Lui Ciovica ii arde de campanie electorala când noi trebuie sa reconstruim comuna. Pai cum sa spuna ca dau ajutoare cui vreau eu, când nu fac nimic in afara legii. Furajele care au venit au fost impartite in prezenta politiei la toata comuna pentru ca izlazul comunei a fost afectat si toti au dreptul la ajutor, nu numai cei din Plosca“, a explicat Raicea. Primarul mai spune ca a fost amenintat cu moartea de catre Ciovica si ca l-a dat in judecata pentru calomnie. „Pe mine m-au votat 80 la suta din oameni si Ciovica imi stirbeste popularitatea cu acuzatiile lui. A zis ca vrea capul meu, ca ma omoara. L-am dat in judecata pentru calomnie si insulta ca sa primeasca rasplata pe care o merita din partea instantei“, a mentionat Constantin Raicea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII