25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSefi de la Depoul de Locomotive CFR Marfa, trimisi in judecata

Sefi de la Depoul de Locomotive CFR Marfa, trimisi in judecata

Doua persoane din conducerea Depoului de Locomotive CFR Marfa Craiova au fost trimise in judecata, in urma rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova, pe baza cercetarilor efectuate de ofiterii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Sectiei Regionale de Transporturi. Iovanescu Dumitru-Daniel, de 34 de ani, din Craiova, sef depou coordonator la Depoul de Locomotive CF Craiova, este acuzat de savârsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.


De asemenea, Cilibia Eugeniu, de 48 de ani, din Drobeta Turnu Severin, sef depou adjunct economic la aceeasi unitate, este acuzat de comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si de participatie improprie la savârsirea infractiunii de fals intelectual. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Vladu Nicolae, de 50 de ani, din Craiova, administrator la SC RELBO SERVICE SRL Craiova, pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


In perioada noiembrie 2003 – aprilie 2004, cu ocazia reparatiei Grupului electrogen al Depoului CFR Marfa fara contract, lucrarea nu a fost urmarita de catre persoanele responsabile, fapt ce a permis executantului (SC RELBO SERVICE SRL) sa includa in devizul de lucrari cheltuieli nereale, cauzând Depoului CFR Marfa un prejudiciu in valoare de 274,3 milioane de lei. „In sarcina primilor doi s-a mai retinut si faptul ca in perioada ianuarie – iunie 2004 au confirmat decontarea cheltuielilor pentru 23 de curse nelegale efectuate cu autoturismul Volkswagen Caravelle apartinând Sucursalei CFR Marfa, producând un prejudiciu de 46,9 milioane de lei“, a declarat comisar-sef Constantin Budici, seful Sectiei Regionale de Politie Transporturi Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS