15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn pas spre o viata normala

Un pas spre o viata normala

Dupa ce vreme de 13 ani a fost imobilizat la pat de o maladie necrutatoare, un tânar a aflat ca exista speranta sa poata merge din nou.


Mihai Dumitru este din comuna argeseana Mioveni. Inca de la nastere, baiatul a avut probleme cu lipsa de calciu. Insa la vârsta la care copiii incep sa mearga, Mihai avea oasele atât de fragile incât nu s-a putut ridica in picioare. Mama lui l-a dus la doctor. Asa a aflat ca baiatul avea doar o lipsa de calciu, care urma sa se regleze cu medicamente. Medicul a uitat insa sa-i prescrie si vitamina D, pentru fixarea calciului.


Dupa o vreme, dându-si seama ca medicamentele nu au nici un efect, mama lui l-a dus la alt medic. Acesta i-a recomandat internarea si uite asa a inceput lungul drum prin spitale. „De atunci a stat mai mult prin spitale, cu tot felul de tratamente si diagnostice, pâna când un medic de la Spitalul Universitar din Bucuresti a reusit sa-si dea seama ce are“, a spus Maria Dumitru.


Medicii i-au recomandat o interventie in Statele Unite


Medicii de la Spitalul Universitar din Bucuresti au ajuns la concluzia ca Mihai sufera de o maladie degenerativa grava: atrofie musculara, neuropatie spinala progresiva, picior strâmb plat valg congenital. Tot de la Bucuresti a primit si recomandare in vederea efectuarii unei operatii in strainatate, indata ce va implini vârsta de 18 ani: „Medicii au spus ca din cauza bolii are articulatiile uzate si trebuie neaparat operat, mai intâi la genunchi, apoi si la alte incheieturi. Pentru operatie trebuie sa aiba musculatura dezvoltata asa ca l-am dus la fizioterapie. Acum in fiecare zi ii fac masaj cu ulei de sunatoare si il ajut sa faca gimnastica pentru intarirea muschilor“. Maria a aflat ca o clinica specializata in astfel de operatii se gaseste in Statele Unite, insa este nevoie de o suma de ordinul zecilor de mii de dolari pentru a plati interventia. Femeia a mers cu recomandarea si la Ministerul Sanatatii, unde, sustine ea, baiatul a fost inregistrat in baza de date. Doar inregistrat, pentru ca deocamdata nu exista posibilitati financiare pentru a fi ajutat cu bani.


A trebuit sa renunte la scoala


Gândul ca ar putea sa mearga din nou l-a motivat pe Mihai. Tânarul, acum in vârsta de 19 ani, face gimnastica de intretinere ca sa fie pregatit pentru operatie si urmeaza un tratament medicamentos, care impiedica evolutia bolii. „Pâna acum a stat mai tot timpul in pat. Din cauza asta nu are prieteni si nu a putut sa mearga la scoala, abia a apucat sa faca opt clase. Medicii au spus insa ca tratamentul nu este suficient decât pentru a-l tine in forma, incetinind boala sa avanseze“, a mai spus mama lui. Cea mai mare bucurie pentru el a fost atunci când tatal sau i-a daruit o tricicleta pe care o modificase astfel incât baiatul sa se poata deplasa singur.


Maria Dumitru mizeaza pe sufletul oamenilor pentru ca baiatul ei sa se faca bine. Femeia a deschis doua conturi la Banca „Ion Tiriac“, pentru a strânge banii necesari operatiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS