10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPortbagaj plin cu tigari de contrabanda

Portbagaj plin cu tigari de contrabanda

Jandarmii doljeni au facut vineri o captura record de tigari de contrabanda, iar politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au impartit mai multe sanctiuni contraventionale pentru comercializarea de tigari netimbrate.


Scumpirea din ultima perioada a tigarilor a facut sa infloreasca comertul ilicit de produse din tutun in muncipiul Craiova, fapt confirmat de ultimele capturi de tigari ale jandarmilor si politistilor doljeni. In timpul unei actiuni desfasurate de un echipaj mobil al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj, vineri, in jurul orei 20.30, in zona Plaiul Vulcanesti din Craiova, pe un drum laturalnic jandarmii au observat doua autoturisme BMW, cu portbagajele deschise, si pe cei doi proprietari lânga acestea. In momentul in care s-au apropiat, oamenii legii au observat soferii celor doua masini mutând pachete de tigari dintr-un autoturism intr-altul. La vederea masinii jandarmilor, cei doi au incercat sa inchida portbagajele, insa era prea târziu, pentru ca au fost opriti si legitimati. La controlul celor doua masini, in cel al lui Florin Bobonete, de 40 de ani, din Craiova, au fost gasite in locul rotii de rezerva circa 150 de pachete de tigari Plugarul cu timbre emise de organele fiscale din Republica Moldova. Luat la intrebari, Bobonete a declarat ca a cumparat tigarile de la Florin Albis, de 22 de ani, din comuna doljeana Lipov, proprietarul celeilalte masini. In BMW-ul acestuia au fost gasite 430 de baxuri a 20 de pachete de tigari de aceeasi marca si provenienta, adica 8.600 de pachete de tigari. Toata cantitatea de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii si predarii organelor competente, aceasta fiind cea mai importanta captura de tigari de contabanda a jandarmilor doljeni de pâna acum. Cei doi barbati au fost condusi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Dolj, unde li s-au intocmit acte premergatoare de constatare a infractiunilor de specula si tanuire, care au fost inaintate Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova, pentru continuarea cercetarilor.


Inca 1.400 de pachete de tigari confiscate


Ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au organizat sâmbata o actiune pentru prevenirea si combaterea contrabandei cu produse din tutun. Au fost controlate 15 societati comerciale din Craiova si au fost aplicate noua sanctiuni contraventionale in baza Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Valoarea totala a sanctiunilor acordate celor noua societati prinse comercializând tigari netimbrate este de 18 milioane de lei, iar valoarea de piata a celor 1.442 de pachete de tigari confiscate este de 41 de milioane de lei. La o societate comerciala din Craiova, administratorul acesteia a fost depistat comercializând tigari fara timbru si fara documente de provenienta. Societatea pe care o administreaza a fost sanctionata cu amenda de doua milioane de lei si au fost confiscate 508 pachete de tigari de diferite marci in valoare de 15 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS