20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTotul despre vopsirea parului

Totul despre vopsirea parului

Care este cea mai moderna culoare a sezonului pentru par si, mai ales, care este cea potrivita pentru fiecare? Avantaje.ro are raspunsurile pregatite la toate aceste intrebari, ba chiar si câteva sfaturi de sezon.


Stilistii au hotarât din nou: cuvântul-cheie al acestui sezon este culoarea! Nu numai pentru ochi, buze si unghii, ci si pentru par. In aceasta vara, culoarea parului este foarte naturala, cu accente subtile, care dau luminozitate si stralucire tenului. Cheia noului look este sa creati o multime de suvite si bucle in tonuri diferite, dar apropiate ca nuanta. Tehnica implica o uniformizare a culorilor, printr-un masaj, astfel incât acestea sa interfereze, creând un look natural.


Blonda. Vopsirea in suvite naturale, care par la prima vedere decolorate de soare, arata minunat, dar nu numai pe podiumurile de prezentare. Sunt la fel de frumoase si pe plaja, si pe strada, pe toata perioada verii. Gânditi-va la un blond in tonuri de crem sau de nuanta mierii.


Satena. Brunetele si satenele sunt avantajate de accentele de rosu-purpuriu. Totul este ca nuanta parului sa nu ramâna perfect uniforma, ci sa se amestece mai multe tonuri, in suvite fine, de mare efect. Seamana cu vopsirea intr-o singura culoare, dar se obtine mai multa stralucire, profunzime si textura cu ajutorul accentelor de culoare.


Roscata. Chiar daca se poarta foarte mult rosu, in sezonul estival culorile devin din ce in ce mai calde, mai deschise. Tonurile des intâlnite sunt cele de blond, dar nu platinat, ci doar un auriu discret, combinat cu aramiu, precum si nuante delicate de piersica – toate creeaza un look mai mult decât natural.


Cum sa alegeti corect culoarea


Iata cum va puteti alege corect nuanta pe care vreti sa o aplicati pe par in functie de culoarea tenului.


Culoare de ten deschisa, cu tenta de roz – cautati nuantele de blond-deschis si mediu; Evitati: tonurile de rosu, aramiu si cele calde.


Culoare de ten ivoriu, cu tenta de roz – cautati nuantele de saten-mediu si inchis; Evitati: tonurile calde.


Culoare de ten calda, in nuanta de piersica – cautati: nuantele de saten-deschis, miere si blond-caramel; Evitati: blondul-cenusiu si negrul.


Culoare de ten: neutra, cu tenta maslinie – Cautati: nuantele de saten-inchis si castaniu; Evitati: tonurile de blond-deschis.


Culoare de ten maslinie, in nuanta mierii – cautati: nuantele calde, aluna si saten-ciocolatiu; Evitati: tonurile de blond-argintiu.


Culoare de ten inchisa, in nuanta ciocolatie – cautati: nuantele de saten-inchis, negru si burgund; Evitati: tonurile de blond si cele aramii.


Trucurile expertilor


Pentru ca nuanta parului sa ramâna stralucitoare, aveti nevoie de produse speciale pentru par vopsit si, bineinteles, de câteva trucuri (deloc de neglijat!) ale expertilor.


Inainte de vopsire: Daca parul dumneavoastra este in stare buna, adica frumos si matasos, atunci cu siguranta ca, si dupa vopsire, va avea o culoare stralucitoare si sanatoasa. Va veti mentine parul in cea mai buna forma daca aveti grija sa il tundeti la fiecare sase-opt saptamâni. Nu trebuie sa il taiati de tot, ci doar cât sa indepartati vârfurile despicate, sa il protejati de degradare si sa dati forma coafurii. Vopsirea neuniforma este una dintre problemele pe care le puteti avea atunci când parul este deteriorat si poros. Asta, pentru ca anumite suvite absorb mai mult pigment si din acest motiv veti obtine doua tonuri diferite, fara sa puteti controla acest lucru. In cazul parului lung, de exemplu, vârfurile au venerabila vârsta de sapte sau chiar opt ani, fiind foarte delicate si sensibile, asa ca trebuie tratate cu atentie. Ingrijiti-le cu produse hranitoare. Acasa, aplicati un tratament concentrat de cel putin doua ori pe saptamâna, ca sa ajutati la regenerarea si fortificarea firelor de par si ca sa le protejati de degradare.


Gata de start… Vopsirea parului acasa poate fi o solutie destul de avantajoasa, la indemâna oricui. Indiferent de culoarea pe care o doriti, trebuie sa stiti care sunt cele mai bune produse pentru vopsire. Cereti sfatul unui specialist, de exemplu stilistului care va poate vorbi despre produse profesionale sau semiprofesionale care se folosesc si in saloanele de infrumusetare. Inainte de a va aplica vopseaua, trebuie neaparat sa va faceti un test de toleranta cu 48 de ore inainte de vopsire.


Pastrati culoarea intensa. La spalarea parului, apa patrunde in firul de par si permite moleculelor de colorant sa dispara, culoarea pierzându-si rapid stralucirea. In acest caz, nu are rost sa va risipiti banii si timpul pentru o revopsire dupa numai doua saptamâni. Folositi insa game de ingrijire pentru par vopsit. O plângere des intâlnita este aceea ca parul vopsit devine lipsit de stralucire, aspru si uscat. De cele mai multe ori, „vinovatii“ sunt produsele nepotrivite de ingrijire sau, si mai rau, nefolosirea lor. Este bine sa investiti in produse de calitate, care pastreaza culoarea. Acestea asigura o nuanta plina de stralucire, iar parul devine matasos, moale si usor de descurcat.


Ce fel de colorant doriti?


Indiferent ca mergeti la salon sau rataciti printre rafturile unui supermarket, este foarte important sa stiti ce fel de colorant doriti.


Colorarea temporara este de fapt o nuantare a parului si rezista numai la trei-cinci spalari.


Colorarea semipermanenta sau demipermanenta rezista la un numar de sase-opt spalari, respectiv, 12-24, fiind ideala pentru intensificarea culorii naturale sau pentru reimprospatarea nuantei parului intre doua vopsiri.


Colorarea permanenta presupune vopsirea cu produse ce contin ingrediente de decolorare a parului, precum si amoniac si per­oxid. Se pot obtine culori foarte diverse – negru, roscat sau blond, fiind posibila schimbarea culorii chiar si cu trei tonuri. Este nevoie ca radacinile sa fie revopsite dupa sase-opt saptamâni.


 Vopsirea in suvite creeaza accente sau contraste de culori si se face prin colorarea unor suvite separate si impachetarea acestora in staniol, ca sa nu se amestece cu restul parului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS