20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMeniu traditional grecesc

Meniu traditional grecesc

Supa de cartofi


Ingrediente: 500 g cartofi, o ceapa, un fir de praz, o jumatate de litru de lapte, o lamâie, 100 g smântâna, sare, crutoane.


Mod de preparare: Cartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Când cartofii sunt fierti si se sfarâma, se trece totul prin sita, se adauga laptele fiert si se stoarce lamâia. Pentru crutoane, se taie in cuburi felii de pâine alba si se rumenesc in cuptor. Inainte de a o servi se drege supa cu smântâna.


Saganaki


Ingrediente: 250 g brânza feta, doua rosii mari, doi ardei grasi mari, doua lingurite de ardei iute tocat, o lingurita de busuioc; o lingurita de oregano, ulei de masline.


Mod de preparare: Se taie rosiile pe circumferinta mare in felii de aproximativ 0,5 cm, ardeiul gras se taie fâsii, iar brânza feta de taie in bucatele groase de aproximativ 1 cm. Pe fundul unui vas de lut de marime medie se toarna un strat fin de ulei de masline. Apoi se pune un strat de rosii, unul de ardei gras, o lingurita de ardei iute tocat, un strat de brânza feta, un strat fin de oregano. Urmeaza inca un strat de rosii, unul de ardei gras, o lingurita de ardei iute tocat, un strat de brânza feta si un strat fin de busuioc, iar deasupra se toarna un strat fin de ulei de masline (ca la salata). Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 15 minute.


Tort cu mere


Ingrediente: opt oua, opt linguri de zahar, opt linguri de apa, opt linguri de faina – pentru pandispan; opt – zece mere curatate.


Mod de preparare: Din opt oua, opt linguri de zahar, opt linguri de apa si opt linguri de faina se face un pandispan. Merele curatate se taie felii mai mici, se calesc ca la strudel cu putin zahar. Intr-o cratita de aproape 4 kg sau alta forma unsa, tapetata cu gris, se asaza merele, sa acopere fundul cratitei. Se presara peste ele gris, apoi se toarna compozitia de pandispan. Se coace la foc potrivit. Se rastoarna rece si se imbraca in frisca. Se serveste rece, cu frisca sau inghetata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS