10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalViceprimarul din Râmnicu Vâlcea, retinut pentru mita

Viceprimarul din Râmnicu Vâlcea, retinut pentru mita

Nicolae Dicu, viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost retinut ieri dupa-amiaza pentru 24 de ore de procurorii Departamentului National Anticoruptie Bucuresti pentru o presupusa luare de mita. Surse neoficiale au declarat ca viceprimarul Dicu e anchetat pe procurorii DNA pentru ca ar fi luat mita 30.000 de euro de la patronul firmei de produse textile Rovimet Râmnicu Vâlcea, pentru eliberarea unei autorizatii de constructie intr-o zona in care constructia de imobile este interzisa.


Aceleasi surse neoficiale sustin ca patronul firmei de la Rovimet s-ar fi dus ieri-dimineata in biroul primarului Mircia Gutau ca sa il ajute cu autorizatia, dar acesta l-ar fi scos pe usa afara. O data refuzat, patronul s-ar fi indreptat spre usa biroului viceprimarului Nicolae Dicu pentru a-i cere sprijinul. Pentru a-i da plicul cu bani viceprimarului Nicolae Dicu, patronul de la Rovimet l-a chemat la hotelul Maria, unde a fost organizat flagrantul la care au luat parte procurorii DNA Bucuresti.


„S-a emis mandat de retinere pentru 24 de ore pentru a se putea efectua cercetarile. Mai multe nu va pot spune, deoarece ancheta e in derulare“, a declarat Octavian Fieroiu, avocatul viceprimarului Nicolae Dicu.


Livia Saplacan, purtatorul de cuvânt al DNA Bucuresti, a confirmat faptul ca Nicolae Dicu este cercetat de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS