16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalImportanta bunicilor in viata copiilor

Importanta bunicilor in viata copiilor

Se spune ca pentru mama copilul reprezinta ultima papusa, in timp ce pentru bunici, nepotii sunt adevaratii copii. Importanta bunicilor in cresterea si dezvoltarea armonioasa, din punct de vedere psihologic, a micutilor este incontestabila. Chiar daca acestia sunt la distanta, ar trebui sa faceti tot posibilul ca prichindelul sa-si vada bunicii cât mai des.


Avantajele prezentei bunicilor in viata copiilor


Copiii care sunt foarte apropiati de bunici pot afla multe amanunte si intâmplari nostime din viata parintilor lor, când acestia erau mici si, in felul acesta, isi dezvolta sentimentul de apartenenta la familie. Pe lânga aceasta, dragostea neconditionata a bunicilor ii ajuta sa fie mult mai increzatori in sine si sa se simta in siguranta si impreuna cu alte persoane decât parintii. De asemenea, nu uitati ca bunicii au incomparabil mai mult timp la dispozitie pentru a sta cu prichindeii: se joaca impreuna, au si mai multa rabdare decât ati putea avea dumneavoastra, le citesc povesti si, asa cum se spune, se coboara la mintea lor. Experienta mamei dumneavoastra in ceea ce priveste cresterea copiilor este de nepretuit. Veti avea de invatat de la ea mai mult decât va imaginati.
Vizitati-va insa copilul cât mai des. Planificati excursii frecvente, cel putin lunar, daca distanta este foarte mare. Incurajati bunicii sa vina in vizita si sa-si petreaca la dumneavoastra câte o saptamâna, doua. Profitati la maximum de avantajele tehnologiei. Trebuie sa-i deprindeti pe cei mici sa vorbeasca la telefon, sa comunice prin e-mail (cu ajutorul dumneavoastra, al parintilor), faceti fotografii, puneti-le intr-un album separat si aratati-le celor mici. Povestiti-le celor mici despre copilaria dumneavoastra, nazdravaniile pe care (firesc) le faceati pe vremea aceea si cum reactionau parintii.
In final, nu uitati ca o bona mai sigura decât mama dumneavoastra nu veti putea gasi niciodata!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS