20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalComunitatea Europeana va da bani pentru constructia de locuinte

Comunitatea Europeana va da bani pentru constructia de locuinte

Comunitatea locala din Valea Jiului va avea acces, de anul viitor, la fonduri structurale necesare constructiei de locuinte, banii urmând sa fie alocati de comunitatea europeana special pentru dezvoltarea acestui sector. Primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter, a spus ca banii vor veni mai intâi pentru studiul de fezabilitate, care presupune colectarea de date exacte din teren privind necesarul de locuinte si tipul care se preteaza pentru fiecare zona, iar apoi chiar pentru constructia propriu-zisa a acestora. „Când vor ajunge fondurile structurale si vom avea acces la banii comunitatii europene, vom putea construi si in Petrosani. Pâna acum nu s-a construit nimic pentru populatie, iar numarul cererilor de locuinte este in continua crestere“, a spus Carol Schreter.


Discutiile legate de modul in care pot fi accesate aceste fonduri si sistemul informational prin care se va face legatura intre cele doua comunitati au avut loc la Roma, acolo unde au participat, din partea României, sapte delegati, alaturi de reprezentanti ai administratiei publice din Suedia, Finlanda si Italia.


Numai in Petrosani, cererile de locuinte au ajuns la 800 si lunar sunt adaugate alte familii pe listele de prioritati, insa consiliul local nu poate acorda nici o locuinta, din lipsa unui fond disponibil de locuinte. In plus, in Petrosani sunt prea putini tineri sub 35 de ani, care sa indeplineasca toate conditiile necesare accesarii unui credit pentru constructia de case, asa incât parcelele de teren ce ar putea fi atribuite ramân fara proprietari. „Avem cel putin zece astfel de parcele de pamânt in zona Coloniei sau pe Maleia, dar pâna acum am primit doar patru cereri pentru constructia de locuinte, deoarece sunt foarte putini cei care isi pot permite un credit pe mai multi ani, de amploarea celui necesar la constructia unei case“, a mai spus Schreter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS