15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn agent de paza s-a impuscat din greseala

Un agent de paza s-a impuscat din greseala

Un paznic din localitatea Dragotesti, angajat la SC PROTECTIE SI PAZA din Rovinari, s-a impuscat in zona inghinala cu un pistol Carpati, fiind transportat de urgenta la spital.


Un agent de paza din Dragotesti – Gorj a fost spitalizat de urgenta, dupa ce s-a impuscat din greseala. Incidentul s-a petrecut la sfârsitul saptamânii trecute la Matasari, paznicul primind pistolul de la seful sau.


Ion Marian Cretu, de 22 de ani, agent de paza si ordine in cadrul SC PROTECTIE SI PAZA din Rovinari, se afla in serviciu la postul nr. 18 din cadrul Exploatarii Miniere a Carierei Jilt Sud – Matasari, când a folosit imprudent armamentul din dotare, respectiv un pistol Carpati, calibrul 9 mm, cu gaz iritant-lacrimogen. Fara sa isi dea seama ca se poate rani grav, tânarul s-a jucat cu pistolul si s-a impuscat din greseala in zona inghinala dreapta. Cel in cauza a fost transportat la Spitalul Judetean „Tudor Vladimirescu“ din municipiul Târgu Jiu, unde s-a constatat ca viata acestuia nu a fost pusa in pericol si unde i-a fost acordat primul ajutor.


Din datele oferite de Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj a rezultat ca tânarului, desi era calificat in profesia de agent de paza si ordine, nu i se solicitase permis portarma de serviciu. Astfel, angajatul SC PROTECTIE SI PAZA din Rovinari este cercetat pentru comiterea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor. Politia il mai cerceteaza pentru complicitate la aceeasi infractiune pe seful formatiunii de paza, Ionel Rusu, de 42 de ani, din comuna Matasari, care i-a incredintat armamentul agentului de paza. Cercetarile continua pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor care au generat evenimentul, urmând ca la finalizare dosarul sa fie inaintat pentru solutionare procurorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS