14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDe ce amâna barbatii sa-si puna pirostriile

De ce amâna barbatii sa-si puna pirostriile

Statisticile arata ca procentul persoanelor care se casatoresc in România este in scadere. Din ce in ce mai multe cupluri prefera sa locuiasca impreuna, ca alternativa la casatorie.


Multe femei afirma ca barbatii sunt cei care fug in general de relatiile serioase. Daca ii intrebi ce ii sperie exact atunci când vine vorba de a se implica intr-o relatie si ce ii face sa prefere sa fie celibatari, vei auzi probabil tot felul de scuze de rigoare, cum ca barbatii au nevoie de libertate mai mult decât femeile si ca pur si simplu nu sunt gata sa fie „tinuti in lesa“.


De ce prefera barbatii viata de celibatari


Dupa cum spuneam, principalul motiv invocat de barbati este acela ca o relatie serioasa ii face sa isi piarda libertatea. Majoritatea barbatilor afirma ca vor sa fie independenti si sa isi traiasca viata dupa propriile reguli. O data ce intra intr-o relatie, deciziile trebuie discutate in cuplu si luate impreuna cu partenera. Prin urmare, s-ar putea sa fie nevoit sa renunte la iesirea de sâmbata seara la o bere cu prietenii, pentru a da o tura prin magazine in cautarea unei perechi de sandale turcoaz cu barete argintii si mai apoi sa dea la o parte noaptea petrecuta la pocher pentru o cina romantica. Pentru cei mai multi barbati, un astfel de program nu este chiar cel ideal, este cu totul altceva decât activitatile curente pe care si le desfasura inainte de a forma un cuplu.


Decizia lui sau decizia ei?


Cine s-a fript cu ciorba sufla si in iaurt. Cam asa este si cu barbatii si relatiile serioase. Daca un barbat a facut deja pasul cel mare si s-a ars, cu greu va mai putea fi convins sa incerce si a doua oara. Prin urmare, trecutul sau amoros isi va spune cuvântul si in ceea ce priveste relatiile viitoare. De multe ori, initiativa de a face dintr-o simpla relatie o relatie serioasa nu apartine aproape niciodata barbatului. Femeile trebuie sa inteleaga ca orice barbat trebuie luat cu frumosul si decizia de a se implica in relatie trebuie sa fie reciproca. Asa ca, daca tu te-ai decis deja, asteapta sa se hotarasca si el ca tu esti aceea.


Material realizat in colaborare cu Cristian Sandulescu, psihoterapeut la Policlinica Medsan din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS