32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Ciufuliciul“ de primari

„Ciufuliciul“ de primari

Acum vreo doi ani, se bateau in programari Bulucea, Solomon si Ion Calin. Astazi, soarele „Ciufuliciului“ a cam apus. Prin vecini au aparut generatii tinere de hair-stylisti cu tehnici noi, moderne. Si totusi, vechea frizerie – cu celebrul nea Marcel la foarfece – face fata vremurilor de restriste. Si ce il poate incuraja mai mult decât vizita primarului Antonie Solomon, care, la trei saptamâni, vine la „Ciufulici“ pentru o scurtare de perciuni?


Desi fostul complex – apartinând cooperativei Prestarea – s-a desfiintat demult, renumele i-a ramas pâna in zilele noastre. „Ciufuliciul“ – acum doua firme diferite, dar alaturate, una de cosmetica si coafura, alta de frizerie – bate si astazi de departe orice alt salon, in primul rând prin traditia sa de zeci de ani, pastrata de reputatia profesionistilor care, de mai bine de treizeci de ani, tot aici presteaza. Apoi, prin clientela aleasa care i-a stat pe scaune: profesori, medici, directori si, nu in ultimul rând, celebritati de soi politic: senatori, viceprimari, primari ori prefecti. Astazi, primarul Antonie Solomon este acelasi client fidel de pe vremea când ocupa scaunul de viceprimar. Iar Vasile Bulucea sta la taclale cu nea Marcel ca acum doi ani, când sub zulufii frezati se odihnea destinul unui oras intreg.


Vasile Bulucea, inca preocupat de freza


„Gentil“ – cum se numeste acum salonul frizeriei „Ciufulici“ – se numara printre frizeriile anilor ’60 ale Craiovei care se straduieste, cu succes, sa tina pasul cu inovatiile mileniului trei. In afara de cele trei scaune rabatabile – mostenite de la Prestarea – aspectul frizeriei s-a schimbat mult in ultimii ani, fiind dominat de un puternic aer masculin si elegant, numai bun sa ofere tot confortul musteriilor alesi. Vinovat se face nea Marcel sau domnul Marcel, adica Ilie Marcel, actualul patron. Frizer de 40 de ani, fost sef la „Modern“ si „Lido“, nea Marcel cunoaste bine mersul lucrurilor si tendintele in moda. Doar a lasat sa-i cada printre degete zeci de kilograme de par ales. In fata lui s-au plecat capete luminate si inca se mai pleaca. Fostul prefect, Ion Calin, a carui podoaba capilara a capatat, in timp, o noua linie, fara carare, mai trece si azi pe la „Ciufulici“. Cam rar, e drept, dar trece. Acum câteva zile, s-a programat la nea Marcel insusi Vasile Bulucea. Pentru un tuns, scrie la agenda frizerului, dar n-a reusit sa duca de nas pe nimeni fostul primar. Nu-l deranja atât de tare pe Bulucea parul crescut pe la tâmple, cât il ardea dorinta de a mai sta pe scaunul rabatabil si de a se mai lasa o data pe mâinile fermecate ale maestrului frizer. „Domnului Bulucea i-am schimbat linia mai demult“, se destainuie nea Marcel. „Cu masina, la doi, in crestet un pic mai mare. La infatisarea pe care o are dumnealui, si la pozitia pe care o ocupa, ii trebuia o freza pe masura: la moda si mai tinereasca, sa mearga la conditia fizica pe care si-o mentine excelent! Astazi, pastreaza aceeasi frizura, care ii vine foarte bine…“. In atâtia ani de când isi trece degetele prin parul lui Bulucea, nea Marcel nu-si aduce aminte sa-i fi descoperit vreun fir de matreata, sau alta boala de piele, ceea ce il situeaza si astazi pe Vasile Bulucea in rândul barbatilor preocupati de sanatatea si frumusetea lor. Si, poate, de eterna imagine electorala nepatata!


Solomon se tunde rar, dar bine


Acum doua saptamâni, primarul Craiovei, in persoana, a sezut comod in acelasi loc. N-a zabovit, ce-i drept. Intâi ca treburile comunitatii nu-i dau niciodata timp de huzureala la frizer. Apoi, pentru ca nici nu avea prea mult de tuns. „Vine la trei saptamâni, o luna“, zice frizerul. „Nu-i creste prea repede parul“, il scuza el pe primar, evitând sa spuna lucrurilor pe nume. „Iar când ajunge, nu sta mult, o jumatate de ora, cu spalat si aranjat, plateste 120.000 si se intoarce la munca. Domnul primar prefera tunsoarea clasica, sobra, pe care i-o impun si vârsta, si functia. Bacsis?…“, se incrunta nea Marcel. „Acesta este un salon particular si respectabil. Cum ar fi sa iau eu, patronul, bacsis?!“.


In rest, clientela de la „Gentil“ s-a mai schimbat pe ici, pe colo, de-a lungul anilor. „A venit din spate tineretul, cu tehnici noi, cu alte produse, cu alta infatisare. Salonul lui Marian Cotoi, s-a mai facut unul pe Madona Dudu. Si este unul chiar aici, lânga noi. Sunt baieti tineri, cu alta moda la foarfece. Asta prinde astazi, trebuie sa recunosc“, spune nea Marcel, cu o umbra de tristete in glas.


Cu toate tendintele de astazi, nu sunt putini tinerii care se lasa in seama foarfecelor de la „Ciufulici“. Tipi sobri, stilati, pe care numai farmecul unei frizerii elegante, de moda veche, ii poate aranja. Apoi sunt clientii fideli lui nea Marcel. Clienti pe care, de douazeci, treizeci de ani, nimeni altcineva nu i-a mai tuns. Asa incât nu are de ce se teme: „Ciufuliciul“ n-o sa moara niciodata!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS