13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Editie de buzunar“ cu Bere Gratis

„Editie de buzunar“ cu Bere Gratis

In 1998, trei baieti, un vocalist, un clapar si un chitarist, pe numele lor: „Mita“ Mihai Georgescu, Robert Laurentiu Anghelescu si Marius, s-au gândit sa fructifice pasiunea si talentul lor pentru muzica si sa faca o formatie rock. Le trebuia insa un basist si un tobosar. I-au gasit si pe acestia si s-au apucat de treaba.


Aflati in Craiova alaturi de mai multe trupe românesti in cadrul unui turneu national, membrii trupei Bere Gratis au avut parte de sustinere din partea publicului din Banie.


„Acum suntem prinsi in acest turneu, realizat de National TV, cu care mergem in toata tara impreuna cu mai multe trupe. Publicul a reactionat foarte bine. Nu suntem pentru prima oara aici in Craiova. Este a patra oara si ne place atmosfera. Se pare ca si publicul a fost multumit de prestatia noastra“, a declarat Matei Damian Ulmu, chitaristul formatiei, poreclit Gicu de catre membrii trupei.


Pentru cei care indragesc formatia Bere Gratis, surprizele nu au intârziat sa apara in aceasta vara. Componentii pregatesc lansarea unui LP cu patru piese nou-noute. Pentru una dintre aceste piese s-a realizat si un videoclip cu o scenografie deosebita, care merita vizionat.


„Materialul nou se numeste «Editie de buzunar». Este un LP care contine patru piese si, pe lânga acestea, doua remixuri la unele dintre piesele noastre mai vechi. Una dintre aceste piese beneficiaza si de un videoclip care a prins foarte bine la public. Piesa se intituleaza «Speranta din priviri». Suntem la al cincilea album, plus unul inregistrat dintr-un concert live care s-a tinut la Teatrul National. Speram ca lucrurile o sa mearga tot asa de bine si in continuare pentru formatie. Dorim ca publicul sa fie alaturi de noi oricând vom fi pe scena, pentru ca muzica noastra este in totalitate dedicata lor“, a spus Matei.


Bere gratis la concerte?


Initial, nu stiau cum se vor numi, dar un prieten i-a sfatuit sa-si spuna „Bere Gratis“, pentru a atrage lumea la concerte. Au fost probleme când titulatura grupului a aparut pe primul afis de concert, pentru ca organizatorii s-au trezit cu o armata de tineri entuziasti si insetati de bere gratis. Intre timp, lumea a invatat ca la concertele formatiei Bere Gratis e rost de muzica buna, nu de bautura. Bere Gratis a sustinut concerte in cluburi si discoteci studentesti. Au participat la Festivalul Berii din Bucuresti, in septembrie 1999, si la „Revelion 2000“, spectacol organizat de Primaria Iasi. Au cântat in deschidere pentru nume consacrate ca Pasarea Colibri, Iris, Sfinx Experience sau Class. In 1999, au aparut la concertul aniversar Sarmalele Reci, intr-un concert live in orasul Ploiesi alauri de Iris, Compact, Semnal M si Mike & The Blue Spirits si la un bal al bobocilor intr-o discoteca din Bucuresti, alaturi de Nicu Alifantis.


In urma unuia dintre concerte a venit si propunerea de a face prima inregistrare de studio. Astfel ca piesa lor „Fara rusine“ a aparut pe o compilatie. In primavara lui 1999, Bere Gratis si-a diversificat repertoriul. Intre timp, chitaristul initial al grupului, Marius, s-a retras, fiind inlocuit de Matei. Piesele lor au fost inregistrate si reinregistrate in diverse studiouri.


Ovidiu Halmagean (ex-Genius) a devenit producatorul formatiei. Sub indrumarea sa, trupa s-a apucat de inregistrari la un album. Primul single de promovare a acestuia, „Ce misto“, a fost difuzat la mai multe posturi de radio si a avut un real succes. Pe 25 mai 1999 s-a lansat albumul de debut al grupului Bere Gratis, intitulat sugestiv „De vânzare“.


Trupa a devenit una dintre cele mai cunoscute din România si a lansat pâna in toamna anului 2005 inca doua albume: „Acolo sus“ si „Post Restant“, precum si un IP „Vino mai aproape“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS