14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDupa menopauza, viata amoroasa poate deveni mai placuta

Dupa menopauza, viata amoroasa poate deveni mai placuta

Daca inainte de menopauza, sexul reprezenta un aspect placut al vietii si daca aveti in continuare posibilitatea unei vieti sexuale armonioase, nu exista nici un motiv ca aceasta sa nu fie la fel de multumitoare ca pâna acum. In plus, daca inainte de menopauza este posibil sa va fi temut de aparitia unei noi sarcini, menopauza a inlaturat aceasta posibilitate, ceea ce inseamna pentru doamnele trecute de prima tinerete mai multa libertate in plan sexual.


In general, dupa 40 de ani, femeile se pot simti mai relaxate fata de problemele ce tin de sex. In perioada de inceput a vietii sexuale multe femei s-au confruntat cu probleme determinate de faptul ca erau lipsite de experienta si, din aceasta cauza, de multe ori, au ezitat sa accepte noi experiente, pentru ca nu stiau cum sa-si multumeasca partenerul si sa obtina ele insele placere. De exemplu, multe femei invata cu adevarat cum sa ajunga la orgasm abia dupa ce trec de 30 sau chiar 40 de ani. Descoperirea orgasmului este doar inceputul procesului de invatare a unei game largi de tehnici de imbunatatire a raportului sexual. Deoarece femeile deprind calitatile necesare in cadrul raportului sexual pe masura ce ele insele ajung sa fie satisfacute de acesta, tendinta este ca ele sa devina tot mai putin inhibate pe masura ce inainteaza in vârsta si devin tot mai interesate de propria sexualitate. Acestea sunt motivele pentru care femeile peste 40 de ani, care se simt implinite alaturi de partenerul sexual, tind de obicei sa considere ca viata lor sexuala este mai satisfacatoare decât atunci când erau mai tinere.


Raspunsul sexual este mereu acelasi


Testosteronul, care la femei este produs de glandele adrenale si de ovare, este responsabil de aparitia dorintei sexuale, atât la femei cât si la barbati. Putine femei care isi pierd dorinta sexuala la menopauza pot insa pune acest fapt pe seama nivelului scazut de testosteron. Mai degraba, responsabila in acest sens este scaderea nivelului de estrogen. Acesta cauzeaza insa diminuarea dorintei sexuale doar in acele cazuri in care modificarile fizice fac ca raportul sexual sa devina inconfortabil. Intrucât, de obicei, raspunsul sexual la femei se mentine si dupa menopauza, in aceasta etapa a vietii, doamnele trecute de prima tinerete ar trebui sa se confrunte cu putine schimbari si in ceea ce priveste capacitatea de a avea orgasm. Realitatea este ca in cazul multor femei cu vârste cuprinse intre 50 si 70 de ani, dorinta sexuala continua sa fie la fel de intensa ca inainte. Femeile in vârsta au adesea vise erotice si simt orgasme multiple in timpul actului sexual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS