22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDracena, o planta exotica nepretentioasa

Dracena, o planta exotica nepretentioasa

Dracenele sunt des intâlnite in apartamentele iubitorilor de plante exotice si amintesc de aspectul unui palmier prin tulpina lor rigoasa, ca un adevarat trunchi ce-si pastreaza un smoc de frunze in vârf.


Spre deosebire de palmieri, frunzele de dracena sunt simple (palmierii au frunze compuse), lungi si inguste, asemenea unor panglici, la multe specii sunt arcuite foarte frumos.


Frunzele pot fi in intregime verzi, dar deosebit de apreciate sunt varietatile la care frunzele sunt marcate de dungi galbene, albe, rosiatice pe marginea sau in interiorul suprafetei foliare.


Aceste plante tolereaza destul de bine conditiile obisnuite din camera, neavând pretentii mari legate de lumina. Dracena tolereaza spatiile umbrite in care alte specii nu s-ar putea dezvolta. Asezarea plantelor in est sau vest ii da acesteia posibilitatea de a creste armonios. Temperatura minima care trebuie asigurata iarna este de 10-12°C.


Plantele se uda regulat fara sa se lase multa vreme pamântul uscat. Dracena apreciaza foarte mult, prin frumusetea frunzisului, umiditatea atmosferica mai ridicata.


Substratul in care se cultiva Dracena poate fi un pamânt de gradina cu adaos de turba fibroasa sau pamânt de frunze. Un sol greu, argilos, care nu permite scurgerea apei, va crea rapid conditiile aparitiei mucegaiurilor.


Transplantarea este necesara la doi-trei ani si se face primavara. Fertilizarea se executa numai vara de doua ori pe luna.


Aerul uscat provoaca brunificarea vârfurilor frunzelor. Dracena se inmulteste prin butasi de vârf.


Speciile de Dracaena cele mai raspândite ca plante ornamentale in locuinte sunt: Dracaena fragrans, Dracaena marginata, Dracaena deremensis, Dracaena godseffiana, Dracaena reflexa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS