17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum iti alegi patul asa dormi!

Cum iti alegi patul asa dormi!

O treime din viata ne-o petrecem in pat… Oaza de liniste, insula personala, cuibusor de nebunii, in general acest obiect de mobilier il impartim cu persoanele cele mai dragi din viata noastra.


Pentru singuratici sau activi, un pat de o persoana sau o canapea extensibila este de ajuns. Altii viseaza la un pat de dimensiuni regesti, in care sa se simta ca atare. Moale sau dur, cu asternuturi apretate sau, dimpotriva, moi si catifelate, cu picioare inalte sau fara, din fier sau din lemn, practic sau romantic, patul ne caracterizeaza, iar relatia noastra cu el este adesea mai speciala decât am vrea sa recunoastem.


Se spune ca patul vorbeste despre personalitatea noastra. Aceste detalii ale personalitatii pot fi sugerate de forma si marimea patului, culoarea acestuia precum si accesoriile care-i sunt asociate. Potrivit site-ului casaonline.ro, atunci când o persona cumpara un pat, atentia sa este focalizata in special pe stilul acestuia si nu pe ideea unui somn odihnitor, atitudine care este total gresita având in vedere ca in joc este propria sanatate. Pozitiile incorecte din timpul somnului ori materialele neadecvate din care este confectionat patul pot fi, de multe ori, cauza unor afectiuni ale coloanei vertebrale (artroza, scolioza, dureri musculare etc.). Acest aspect, precum si faptul ca nu sunt multi cei care au posibilitatea de a schimba patul in functie de capriciile modei duc la o concluzie fireasca: un pat bun merita toti banii!


Patul pe mijloc – practic si elegant


Când patul este prea mic, aveti un somn agitat, va loviti tot timpul de partener, iar dimineata va treziti obositi, desi seara v-ati dus devreme la culcare. In cazul in care dispuneti de un dormitor spatios, nu stati pe gânduri si alegeti pentru aceasta incapere un pat pe mijloc. De altfel, acesta se afla pe primul loc in topul preferintelor, datorita avantajelor pe care le ofera: comoditate, libertate de miscare pe ambele laturi, nefiind obligati sa va deranjati partenerul in cazul in care doriti sa mergeti la baie in timpul noptii si un lucru extrem de important, ofera o foarte mare eleganta incaperii. Varianta optima este cea cu dimensiunile de 180 x 200 cm (sau chiar mai mare, daca ocupantii sunt mai inalti si mai corpolenti), si cu doua saltele. Un lucru important de care trebuie sa tineti cont este acela ca de marimea patului depinde accesul spre baie si hol, asa ca este indicat sa masurati totul inainte de a pleca la magazin. Culoarea si forma patului sunt alegerea dumneavoastra, in functie de gust si de preferinte. Calitatea saltelei depinde de tipul materialelor (fete de bumbac, strat de pâsla, de lâna etc.), de conditiile de fabricatie si echilibrul creat intre componente. Tendintele in domeniul acesta recomanda o saltea cu doua fete care va fi shimbata in functie de anotimp. Toamna si iarna o fata mai groasa, iar primavara si vara o fata mai racoroasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS