14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCombinatia perfecta - Adrian Despot si Vita de Vie

Combinatia perfecta – Adrian Despot si Vita de Vie

Vita de Vie a devenit o formatie preferata in lumea vinului. Asta se datoreaza si numelui care i-a facut cap de afis timp de doi ani in cadrul Festivalului „Festivinum“, dar si talentului deosebit si câstigarii numeroaselor premii MTV.


Adrian Despot s-a nascut in 1976, la Felnac, in judetul Arad. Anul acesta a schimbat prefixul si pe 21 martie a implinit 30 de ani. Este zodia Berbec si cânta rock de când se stie. Spune ca s-a nascut pe muzica celor de la Beatles, tatal lui având un magnetofon si trei benzi cu formatia Beatles. Sub influenta mamei care ar fi vrut ca baiatul ei sa se faca actor, Adrian scrie doua poezii si o proza, recitând pasaje din acestea in public la un muzeu. In clasa a V-a, parintii il dau la cursuri de chitara clasica, motivul declarat fiind „ca pe baiat sa-l placa fetele“.


„Eu cânt de foarte mult timp. Aproximativ din 1993. Bineinteles, in comparatie cu altii nu prea este mult, dar chiar imi place sa cânt“, a declarat Adrian Despot, solistul vocal al trupei.


Vita de Vie este o formatie care se axeaza in general pe interpretarea unor melodii rock. Este o trupa care nu suporta playback-ul si pe cei care il practica. Membrii fondatori ai trupei sunt: Sorin „Pupe“ Tanase si Sorin Danescu, care alaturi de trei prieteni apropiati au avut ca prima piesa „Te voi rapi“. La foarte scurt timp, formula se schimba si ca solist vocal apare Adrian Despot, fost participant la „Scoala Vedetelor“.


Recunoastere si in afara granitelor tarii


In 1996, trupa lanseaza pe piata primul album „Rahova“. Un album de debut, aparut sub forma de caseta nu in foarte multe exemplare. Urmeaza o pauza de doi ani intre albume (1999 – apare albumul „Fenomental“), perioada in care formatia a participat la un mare turneu „Hollywood Rock Tour“, astfel Vita de Vie incepe sa se remarce pe planul muzical românesc si in 1998 este nominalizata la doua categorii la „Premiile Ballantine’s“. Formatia pleaca in Germania pentru a inregistra intr-un studio bine pus la punct. O miscare foarte buna pentru trupa, deoarece, la premiile „OTTO“, Vita de Vie este desemnata in 2000 drept cea mai buna trupa rock.


In 2001 apare si cel de-al treilea album, „Exxtra“, album diferit de celelalte in primul rând prin colaborarile realizate cu K-gula, Ganja, Parazitii si Suie Paparude. Lansarea albumului este precedata de un videoclip pentru piesa „Sunetul mai tare“, a carui vedeta este o masina, Mini Morris Inocentti, apartinând lui Sorin Danescu si care ulterior a fost subiectul unei tombole in urma careia fondurile revenite au fost donate unei case de copii, iar cineva s-a ales cu masina respectiva.


Intrebari deplasate


Cea mai proasta intrebare (dupa cum spune solistul) pe care i-a adresat-o cineva este cea referitoare la melodia preferata.


„In momentul in care cineva are cel putin doi copii cred ca i-ar fi foarte greu sa raspunda la o asemenea intrebare. Care dintre cei doi este preferatul? Toata lumea care are copii cred ca isi da seama ca este imposibil sa gaseasca un raspuns pentru o astfel de intrebare. Toate piesele sunt apreciate la fel de mult de membrii formatiei. Fiecare piesa inseamna ceva pentru noi. Noi nu avem una preferata“, a spus artistul.


Un lucru foarte la moda in lumea muzicala din România este cel al carierelor solo, insa acesta nu este deloc tentant pentru Adrian Despot si nici pentru membrii formatiei Vita de Vie.


„Nu m-a tentat niciodata sa ma despart de formatie si sa pornesc de unul singur spre a-mi cladi o cariera solo. Vita de Vie, din punct de vedere artistic, inseamna indeplinirea tuturor dorintelor ale oricaruia dintre membrii formatiei. Activitatea solo pentru noi este un lucru depasit. Noi nu am putea sa fim vedete sau artisti independenti si sa avem bani foarte multi ca unii artisti de pe piata muzicala de la noi. Vita de Vie este un mod de a ne exprima, insa presupun ca este mai greu de inteles pentru unii“, a spus Adi.


In general, reactia spectatorilor, dar mai ales a celor de sex feminin in momentul in care membrii formatiei urca pe scena este de nedescris.


„Scuze pentru sexul feminin, dar imi este total indiferenta reactia lor la orice altceva decât muzica formatiei in momentul in care urcam pe scena. Pentru noi, publicul nu este alcatuit din fete si baieti, este o singura persoana care reactioneaza doar la muzica noastra“, a declarat artistul.


Pe parcursul trecerii timpului, colaborarea cu Parazitii se intensifica si apare parodia muzicala „Shoot yourself“ in care sunt atacate formatiile care fac playback si rimele despre mare/soare, tine/mine/rotine, piesa la care participa si Adrian Despot.


„A fost o colaborare super si a dat roade prin melodia «Shoot yourself». Avem foarte multe proiecte in program printre care si realizarea unui nou album cu prietenii nostri de la trupa Parazitii care, spre fericirea tuturor fanilor, speram sa apara pâna in toamna acestui an. Tematica abordata se stie“, a declarat Adrian Despot.


Formatia este prezenta in Craiova nu numai pentru concertele la care a fost invitata in ultimul timp, ci si pentru realizarea unei emisiuni TV.


„Este pentru aproximativ a zecea oara când venim in Craiova si este tot a zecea data când venim pe Velodromul «Romanescu», nu pentru a cânta in mod special, ci sa producem emisiunea «Roata la roata», care se filmeaza aici, in Craiova“, a mentionat Adrian Despot.


Discografie


1997 – „Rahova“,


1999 – „Fenomental“,


2001 – „Exxtra“,


2002 – „Doi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS