15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe restructureaza paturile in spitale

Se restructureaza paturile in spitale

Propunerile Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Dolj de restructurare a unor paturi de spital au fost discutate ieri la sediul institutiei cu conducerile spitalelor doljene si liderii Sindicatului SANITAS. Printre sectiile vizate in vederea suplimentarii numarului de paturi se afla oncologia, cardiologia si fizioterapia. De partea cealalta se afla sectiile de ginecologie, ORL si pediatrie, unde se urmareste o reducere a numarului de paturi. Masurile de restructurare propuse vor fi trimise Ministerului Sanatatii, numai daca vor avea avizul directorilor si liderilor de sindicat din unitatile sanitare vizate. „Urmarim eficientizarea activitatii din spitale. Aceasta eficientizare nu presupune automat o scadere a numarului de paturi. Dimpotriva, sunt sectii unde este nevoie de suplimentarea paturilor. Pâna acum, nu s-a facut nici o propunere care sa presupuna disponibilizarea unor angajati sau inchiderea unor spitale“, a precizat prof. dr. Dan Gabriel Mogos, directorul ASP Dolj.


Sindicatele au la dispozitie trei zile pentru propuneri


De cealalta parte, sindicatele manifesta prudenta fata de propunerea ASP Dolj. „Este bine ca masurile nu ii afecteaza pe salariati insa nu stiu ce efect vor avea asupra pacientilor. In zilele urmatoare noi vom discuta masurile de restructurare in cadrul sindicatului si vom stabili daca este necesar sa formulam modificari sau ne vom da acordul“, a declarat Ion Cotojman, liderul SANITAS al Spitalului de Urgenta Craiova.


Sindicatele si conducerile spitalelor au la dispozitie trei zile pentru a veni cu propuneri privind restructurarea paturilor de spital, dupa care propunerile ASP Dolj vor fi inaintate Ministerului Sanatatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS