12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal la Bradesti

Accident mortal la Bradesti

Un barbat de 38 de ani si-a pierdut viata, ieri, in urma unui accident de circulatie petrecut pe drumul european E 70, la limita dintre comunele doljene Bradesti si Cotofenii din Fata.


Traian Ivascu, de 38 de ani, din Craiova, angajat al SNP Petrom, conducea de la Filiasi catre Craiova autovehiculul de serviciu – un microbuz tip TV cu numarul de inmatriculare DJ-40-RAP, incarcat cu toate uneltele necesare interventiei si reparatiilor la instalatiile de foraj. Iesise din Bradesti si se indrepta catre Cotofenii din Fata. Inainte de a urca pe pod a fost ajuns din urma de un Ford Mondeo cu numarul B-43-UNC, condus de Nadia Larisa Birleanu, care era insotita de prietena sa Lucretia Alexa. Cele doua femei inchiriasera masina din Drobeta Turnu Severin si se indreptau catre Aeroportul Craiova.


Soferul microbuzului a murit pe loc


Dupa cum au stabilit ulterior politistii, Fordul s-a angajat in depasirea TV-ului, trecând peste linia continua ce demarcheaza cele doua sensuri de mers. Din cauze care nu au fost inca stabilite, soferita a tras brusc de volan dreapta, incercând sa intre inapoi in spatele microbuzului. Fordul, care avea viteza foarte mare, a lovit TV-ul in spate. Impactul a fost atât de puternic incât a rupt bara de protectie a microbuzului. Fiind o masina inalta, autoutilitara a intrat in balans, iar soferul nu a mai reusit sa o redreseze. TV-ul s-a rasturnat, conducatorul Traian Ivascu fiind aruncat din masina pe carosabil. Câteva minute mai târziu si-a pierdut viata din cauza ranilor grave suferite.


La rândul sau, Fordul s-a oprit in santul de la marginea drumului, grav avariat. Cele doua femei s-au ales doar cu rani usoare, fiind salvate de airbag-urile masinii.


Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere au inceput cercetarile pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs accidentul. „Din primele cercetari, se pare ca autoturismul Ford a intrat in partea din spate a autodubei, ocazie cu care aceasta din urma s-a rasturnat, rezultând decesul conducatorului auto“, a declarat comisarul Dumitru Ciobanu, ofiter in cadrul Politiei Rutiere Dolj. In urma accidentului, o fata de 14 ani a ramas orfana de tata.


Supravietuitor


Desi soferul TV-ului a decedat in urma ranilor suferite, colegul sau de serviciu – Liviu Balan, de 33 de ani – care il insotea a scapat ca prin minune doar cu rani usoare. A fost transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, insa n-a ramas internat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU