22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConflict la Spitalul Bailesti pe sanatatea bolnavilor

Conflict la Spitalul Bailesti pe sanatatea bolnavilor

Un grup de angajati protesteaza impotriva numirii in fruntea Spitalului din Bailesti a ec. Maria Boaba, persoana pe care o vor inlocuita cu fostul director. In timp ce cadrele medicale sunt ocupate cu petitii, in Sectia chirurgie nu se mai fac internari.


Un conflict de proportii a izbucnit la Spitalul din Bailesti, intre o parte a cadrelor medicale si conducere, dupa ce ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a schimbat comitetul director. Cadrele medicale au trimis pâna acum mai multe petitii la Primaria Bailesti, Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj si Gazetei de Sud, prin care au solicitat repunerea in functii a vechii conduceri, pe motiv ca actuala conducere ar fi formata din oameni care au contribuit la starea deplorabila in care a ajuns spitalul. Acuzele se indreapta in special impotriva managerului general, ec. Maria Boaba, care a detinut cu ani in urma functia de contabil-sef al unitatii sanitare.


„Maria Boaba a fost destituita de la Spitalul din Bailesti, in baza Deciziei nr.136 din 21.11.2002, pentru ca, fiind contabila-sef la Spitalul din Bailesti, a fost acuzata de frauda si delapidare, platind pâna in ziua de astazi daune spitalului“, se arata in protestul cadrelor medicale, care solicita insistent repunerea in functia de director general a medicului chirurg Cezar Ciurea, membru PNL.


Angajatii nemultumiti considera ca schimbarea directorului a fost facuta de primarul Bailestiului, Ioan Negret, fara stirea DSP Dolj, abuzând astfel de calitatea de presedinte al organizatiei PNL Bailesti.


Managerul vorbeste de complot


Conducerea DSP Dolj sustine ca schimbarea conducerii nu s-a facut asa cum sustin angajatii. „Am solicitat primarului Negret sa faca propuneri pentru posturile de conducere de la Spitalul din Bailesti, pentru ca el ii cunoaste cel mai bine pe oamenii de acolo si stie care sunt capabili. Pe de alta parte, m-am gândit ca spitalul este oricum in administrarea primariei si noul manager va trebui sa se inteleaga bine cu primarul“, a declarat prof. dr. Dan Gabriel Mogos, directorul executiv al DSP Dolj.


In acelasi timp, actualul manager general al Spitalului din Bailesti respinge acuzatiile aduse de cadrele medicale, sustinând ca prin protest se incearca sa se forteze mâna autoritatilor, pentru a-l reinscauna pe fostul director. „Este vorba de doi-trei angajati, probabil din Sectia de chirurgie, care s-au coalizat cu fostul director. In incercarea de a-l aduce inapoi in fruntea spitalului, se preteaza la tot felul de acuzatii mincinoase. Trebuie sa spun ca, in 2003, eram inca director financiar-contabil si nu am avut niciodata inregistrata vreo frauda; cazierul meu este curat“, a declarat ec. Maria Boaba, managerul Spitalului din Bailesti.


Patru bolnavi la 20 de paturi


Primarul Bailestiului, Ioan Negret, este convins ca la mijloc, in tot acest scandal, nu poate sa fie decât dr. Ciurea, nemultumit ca a fost inlaturat de la conducerea spitalului: „Impreuna cu membrii Consiliului de Administratie al spitalului de atunci am hotarât ca activitatea dr. Ciurea la conducerea unitatii nu a fost satisfacatoare si am propus Directiei de Sanatate Publica inlocuirea lui. Nu am luat in calcul si reputatia proasta pe care o are dr. Ciurea in rândul bailestenilor“.


In timp ce cadrele medicale se cearta pentru cine ar trebui sa le conduca spitalul, singurii care au de suferit sunt bolnavii. Potrivit Mariei Boaba, internarile in Sectia de chirurgie au scazut dramatic din cauza protestului: „Au refuzat sa-si desfasoare activitatea asa cum ar trebui. Dovada ca intr-o sectie cu 20 de paturi in momentul de fata sunt internati doar patru bolnavi“ .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII