15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJocul mental „de-a plânsul“

Jocul mental „de-a plânsul“

Barbatii au o minte logica, axata pe rezolvarea problemelor. Atunci când un barbat intra intr-o incapere, intr-o sala de sedinte sau intr-un restaurant, prima data el observa lucrurile care trebuie reparate, tablourile care trebuie indreptate pentru ca atârna strâmb pe perete sau sesizeaza un alt fel de a imparti spatiul respectiv. Creierul lui este un fel de masinarie care rezolva probleme si nu cunoaste odihna.


Barbatii ofera solutii si nu mângâiere


O femeie vorbeste despre problemele ei doar pentru a se elibera de stres. Ea vrea sa fie ascultata si nu „reparata“. Dar, de fiecare data când femeia vorbeste despre problemele ei, partenerul sau o intrerupe pentru a-i oferi solutii. El nu se poate abtine, pentru ca asa este programat creierul lui. Considera ca ea se va simti mult mai bine daca el va gasi o solutie. Bineinteles, femeia vrea doar sa vorbeasca si va ignora complet solutiile lui. Ca urmare, barbatul se simte incompetent ori se invinovateste pentru problemele ei. Dar tot ceea ce trebuie sa faca este sa inteleaga ca femeile nu vor solutii, ci doar sa discute despre problemele pe care le au.


Barbatii se pierd atunci când femeile incearca diferite emotii


Când o femeie este suparata sau incearca emotii puternice, ea plânge, da din mâini haotic si vorbeste necontenit, folosind cuvinte cu incarcatura emotionala pentru a-si descrie cât mai bine sentimentele. Ea doreste sa fie ocrotita, sa-i poarte cineva de grija si sa fie ascultata cu atentie. Numai ca barbatul intrepreteaza comportamentul ei pornind de la propriile prioritati si, ca urmare, i se pare ca ea striga cu disperare: „Salveaza-ma! Rezolva-mi problemele!“.


Drept pentru care, in loc sa-i aduca liniste si mângâiere, barbatul vine cu sfaturi, pune intrebari la obiect sau ii spune sa nu mai fie suparata. „Nu mai plânge!“, spune el cu o expresie ingrozita pe fata. „Reactionezi cu totul exagerat. Lucrurile nu sunt chiar atât de grave!“. Mult mai nimerit ar fi sa o aline si sa aiba grija de ea.


Aceasta provine din faptul ca barbatii asa au vazut ca reactioneaza tatii si bunicii lor. In schimb, pentru o femeie, exteriorizarea sentimentelor este o forma de comunicare pe care o poate asimila rapid. De aceea, atunci când femeia trece printr-o stare emotionala puternica, barbatul se supara sau se infurie si ii spune sa inceteze.


Barbatul modern plânge cot la cot cu femeia


Barbatul sensibil al timpurilor moderne poate plânge oriunde si oricând. El este incurajat in acest sens de terapeuti, specialisti, articole din ziare sau de imprejurarile speciale in care se afla intr-un grup de prieteni, izolati in jurul unui foc de tabara, si se imbratiseaza reciproc.


Barbatul modern este acuzat ca e rece daca nu se „exteriorizeaza“ ori de câte ori simte nevoia. Cu toate acestea, femeile au capacitati senzoriale superioare comparativ cu ale barbatilor – ele primesc informatiile mai amanuntit decât acestia si sunt capabile sa exprime mai bine, emotional si verbal, ceea ce simt.


O femeie poate plânge atunci când este insultata, pentru ca insulta are, de obicei, o incarcatura emotionala puternica. In schimb, barbatul poate sa nici nu observe ca a fost insultat.


Cuvintele nu au aceeasi valenta pentru el, fiind, in orice caz, mai putin importante decât faptele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS