14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProdecanul Adina Neamtu a ramas fara salariul de 5.500 de dolari

Prodecanul Adina Neamtu a ramas fara salariul de 5.500 de dolari

Adina Neamtu, prodecanul Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu, si-a pierdut functia, dar si salariul de 5.500 de dolari.


Adina Neamtu, prodecanul Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu, a fost revocata din functia pe care o detinea. Cu un singur vot impotriva, care i-a si apartinut, Adina Nemtu a ramas fara functia in care fusese aleasa in timpul mandatului fostului decan Constantin Caruntu, cel care este urmarit penal pentru abuz in serviciu. Decizia de inlocuire a prodecanului a avut la baza o ancheta interna a Universitatii „Constantin Brâncusi“ si un raport al Ministerului Educatiei si Cercetarii, care au scos la iveala mai multe nereguli. Un aspect elocvent al verificarilor este reprezentat de salariul pe care il incasa Adina Neamtu, care se apropia de 5.500 de dolari pe luna, fiind unul dintre cele mai mari salarii din Gorj si din invatamântul universitar din România.


Data afara si din consiliul facultatii


In timpul in care a fost mâna dreapta a decanului Constantin Caruntu, prodecanul Neamtu si-a legat numele de trecerea ilegala de la forma de invatamânt la distanta la cursurile de zi a 600 de studenti. Acest lucru s-a facut insa fara a exista o aprobare a Ministerului Educatiei si Cercetarii. Nici in momentul de fata situatia a 308 studenti din anul I, câti au mai ramas din 600, nu este clarificata, acestia nestiind daca examenele pe care le sustin vor fi recunoscute sau nu. Decanul Dan Ilie Morega, cel care ocupa functia prin incalcarea Cartei Universitatii „Constantin Brâncusi“, a mai incercat in urma cu o saptamâna sa o dea afara pe Adina Neamtu, insa nu a reusit, aceasta nefiind prezenta la sedinta de consiliu al facultatii. Pe lânga faptul ca a ramas fara scaunul de prodecan, fosta mâna dreapta a lui Caruntu a fost exclusa si din Consiliul Facultatii de Stiinte Economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU