9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorii economisti din Târgu Jiu, obligati sa inapoieze salariile

Profesorii economisti din Târgu Jiu, obligati sa inapoieze salariile

Profesorii de la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu vor fi nevoiti sa inapoieze sumele primite sub forma de salarii, pentru cursurile sustinute studentilor admisi in mod ilegal. In toamna anului trecut, la Facultatea de Stiinte Economice au fost admisi 600 de studenti pe locuri inexistente, care nu erau aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Acestia au participat la cursuri sustinute de cadrele universitare, care au primit, in schimb, salarii imense. Gheorghe Emil Mota, prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, a spus ca fiecare profesor a incasat, pentru activitatea depusa, salarii ce depaseau 150 de milioane de lei pe luna. Acesta a spus ca se va face un raport de constatare, in baza caruia se vor stabili sumele incasate in mod necuvenit: „Vom stabili in baza unei cercetari tehnico-stiintifice, care sunt sumele incasate in mod necuvenit. Banii vor fi incasati de la profesori, in cazul in care se va constata ca au fost luati in mod ilegal“.


Procurorii au stabilit ca profesorii figurau chiar si cu 17 norme didactice, in baza carora primeau salarii astronomice. Gheorghe Emil Mota spune ca era imposibil ca un cadru didactic sa aiba atâtea norme, pentru ca orele pe care trebuia sa le presteze depaseau durata unei zile.


Mai mult decât atât, profesorii au incasat si prime pentru admiterea ilegala a studentilor, pe care, la fel, va trebui sa le returneze. De exemplu, decanul Constantin Caruntu, impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala, a luat o prima de aproape 100 de milioane lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU