15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist demis pentru ca a venit baut la serviciu

Politist demis pentru ca a venit baut la serviciu

Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj se pregateste sa faca fata unui nou proces, cu un politist dat afara pentru ca a venit baut la serviciu. Omul legii a si condus autoturismul personal, in starea in care se afla, provocând un accident de circulatie.


Pe 8 martie, agentul principal Alexandru Baran, agent de siguranta publica la Sectia 3 Politie Craiova, era programat sa intre de serviciu la ora 22.00. A plecat de acasa, din Craiovita Noua, la volanul Daciei personale. De la Institut a facut la stânga pe strada Spaniei. In conditiile in care soseaua era acoperita cu polei, in zona barului Emilio politistul a pierdut controlul masinii. Autoturismul a intrat pe contrasens si a izbit un taxi care venea regulamentar din sens opus. Taximetristul n-a prea comentat când a vazut ca a fost accidentat de un politist. Agentul, in schimb, s-a gândit ca situatia nu este atât de grava. Dupa câteva minute si-a continuat drumul catre sectie. A avut si acolo parte de o surpriza neplacuta. Intrucât intârziase, basca faptul ca mirosea de la o posta a alcool, i s-a spus ca a fost trecut absent nemotivat si a fost trimis acasa. Fara sa comenteze, s-a urcat din nou la volanul Daciei si a dat fuga la Biroul Politiei Rutiere Craiova, pentru a rezolva problema tamponarii cu taxiul. Colegii lui de la Circulatie si-au dat si ei seama ca Baran este baut. L-au pus sa sufle in etilotest, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,38 mg/l in aerul expirat.


Destituit din politie


Povestea s-a soldat nu doar cu o sanctiune contraventionala, ci chiar cu o audiere in fata Consiliului de Disciplina al IPJ Dolj pe 18 aprilie. Agentului i s-a imputat nu doar faptul ca urcase baut la volan, ci si ca venise beat la serviciu, plus ca intârziase. Politistul a recunoscut in fata superiorilor ca bause in acea zi atât cu fratele lui, cât si cu câtiva amici la un bar din municipiu. Consiliul de Disciplina a propus destituirea lui Baran din politie pentru comportament necorespunzator, care aduce atingere onoarei si prestigiului institutiei. Seful IPJ Dolj, comisarul Georgel Enescu, a dat curs propunerii si, pe 25 aprilie, l-a dat afara pe agent. „Nu are ce cauta in institutia noastra un politist care a venit la serviciu baut si a condus masina, desi se afla sub influenta alcoolului“, a mentionat seful IPJ Dolj.


Baran a facut contestatie la conducerea Inspectoratului General al Politiei Române, insa chestorul Dan Valentin Fatuloiu i-a respins contestatia, mentinând sanctiunea aplicata de seful IPJ Dolj.


Conducerea politiei doljene se asteapta acum ca fostul agent Alexandru Baran sa actioneze institutia in judecata. Daca justitia ii va da dreptate si va dispune reincadrarea politistului pilit, n-ar fi vorba de o premiera.


Demis de politie, reincadrat de justitie


Constantin Dinu, fost agent la Politia Filiasi, a fost si el dat afara din politie dupa ce, pe 15 iulie 2005, a fost depistat beat la volan. Pe 2 martie 2006, Curtea de Apel Craiova a dispus reincadrarea politistului demis, pe motiv ca fapta n-a fost chiar atât de grava. Politia doljeana a facut insa recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU