10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOamenii din Seciuri prefera spalatul la lighean

Oamenii din Seciuri prefera spalatul la lighean

Sinistratii din Seciuri, judetul Gorj, prefera sa se spele la lighean, in timp ce autospeciala cu dusuri a fost retrasa din zona din lipsa solicitarilor.


In urma cu aproximativ o luna, autoritatile au adus in tabara de sinistrati o masina cu dusuri a armatei, pentru asigurarea igienei.


Dupa aproximativ o saptamâna, autospeciala a fost luata inapoi, pentru ca localnicii nu veneau sa se spele la dus.


„Dusurile au fost folosite o singura data. Doar zece persoane s-au spalat, dupa care dusurile au fost luate ca nu mai venea nimeni. Sinistratii se spala la lighean“, a spus Mariana Sfichi, directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Gorj.


Primarul comunei Rosia de Amaradia, de care apartine si satul Seciuri, spune ca sinistratilor li s-au pus la dispozitie cazi din plastic, precum si posibilitatea ca in zilele de sâmbata si duminica sa mearga la sediul minei din localitate pentru a se spala la dus: „Oamenii nu mergeau la dusuri, pentru ca trebuia sa se urce in masina si sa se dezbrace intr-o incapere.


Nu erau obisnuiti cu asa ceva. Oamenii pot sa mearga in zilele de sâmbata si duminica la sediul minei, care se afla la un kilometru departare, unde sunt dusuri cu apa calda si pot sa se spele. Familiilor cu copii le-am dat cazi din plastic“.


Scandal pe seama ajutoarelor banesti


Primarul Cristinel Faitar a avut un conflict cu Ionel Mantog, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) si presedinte al PD Gorj, legat de impartirea unor ajutoare.


Organizatia judeteana a PD Gorj a organizat de Ziua Copilului o actiune in tabara din Seciuri, ocazie cu care familiile afectate de alunecarile de teren au primit câte sapte milioane de lei.


Familiile celor care lucreaza in minerit nu au primit insa nici un ban, ceea ce a dat nastere la nemultumiri din partea acestora.


„Salariatii din minerit vor fi despagubiti de catre unitatile la care lucreaza. Am avut un incident cu domnul primar, care vad ca se pricepe si el la minerit ca si altii“, a spus Ionel Mantog.


In schimb, primarul Cristinel Faitar este de parere ca banii trebuia virati in contul sinistratilor: „Nu ar fi trebuit sa le dea direct sinistratiilor banii, pentru ca ii vor cheltui si tot la primarie vin.


Suma care a fost impartita sinistratilor, care se ridica in total la 880 de milioane, ar fi trebuit virata in contul deschis pentru ajutorarea acestora“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS