18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Nopti Albe“ ataca topurile muzicale

„Nopti Albe“ ataca topurile muzicale

Dupa sase ani de existenta si peste o suta de concerte sustinute, formatia craioveana „Nopti Albe“ se pregateste sa fuzioneze cu o trupa foarte cunoscuta din România. Deocamdata, Cristi, Bogdan, Florin, Silviu si Alex concerteaza in Craiova.


Erau niste pusti când au inceput sa viseze la o cariera in domeniul muzical. Si-au format o trupa care initial se numea „Extrem“ si au inceput sa cânte pe unde apucau. Intre timp, formatia si-a schimbat numele in „Nopti Albe“, dar si componenta, chitaristul Gabi Patru si basistul Florin Caloaica alegând sa paraseasca trupa. Componenta actuala a formatiei a fost stabilita in noiembrie 2005, când Alex Chirila a fost cooptat ca basist. O luna mai târziu, „Nopti Albe“ isi lansa si primul videoclip la melodia „Daca pleci“. „Dupa ce am lansat videoclipul, ne-am apucat serios de treaba si am inceput sa pregatim piesele pentru primul nostru album“, a afirmat Alex. 2006 se anunta a fi unul memorabil in istoria formatiei „Nopti Albe“. Deocamdata, acestia nu vor sa dea prea multe detalii, dar sunt foarte aproape de a semna un contract cu o casa de productie din Bucuresti.


„In ceea ce priveste planurile de viitor, tot ce va putem spune este ca formatia «Nopti Albe» se pregateste pentru a fuziona cu o formatie foarte cunoscuta din România“, a marturisit tobosarul Florin. Dupa sase ani de lupta, craiovenii si-au gasit in sfârsit un loc in muzica româneasca.


Cristi pleaca in America


Pâna atunci insa acestia mai au si alte planuri. Doi membri ai formatiei vor sustine in aceasta vara licenta.


Chitaristul Silviu si basistul Alex s-au pus cu burta pe carte si muncesc din greu pentru a-si finaliza proiectele de licenta. In plus, peste aproximativ o luna, solistul Cristi Marinescu va pleca in Statele Unite ale Americii. Acesta nu intentioneaza sa paraseasca trupa, pentru ca in toamna se va intoarce in tara.


„Cristi a obtinut o slujba pe timpul verii in State, dar se va intoarce când incep cursurile la facultate. Nu s-a pus insa niciodata problema ca el sa plece din formatie“, a precizat Florin. Pâna la plecarea lui Cristi, „Nopti Albe“ va sustine saptamânal un concert intr-un club craiovean. Seria spectacolelor a fost deschisa vineri seara, când cei patru tineri au incins atmosfera in Pulp Club. Bucuria fanilor a fost cu atât mai mare cu cât intrarea a fost libera. „Pâna când va pleca Cristi vom cânta pentru craioveni in fiecare joi“, a anuntat Florin.


Craiovenii sunt foarte increzatori si in ceea ce priveste evolutia lor pe scena muzicii rock românesti. „Eurovisionul din acest an a fost o confirmare evolutiei muzicale din perspectiva formatiei, deoarece publicul din intreaga Europa si-a exprimat clar intentia ca nu mai doreste sa asculte muzica de proasta calitate, desemnând invingatori singura formatie rock (Lordi – n.r.) din concurs“, a afirmat Alex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII