18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Donald Duck“, pe strazile Craiovei

„Donald Duck“, pe strazile Craiovei

De câteva zile, pe strazile din Craiova un personaj caraghios, intruchipând un ratoi care sfideaza pericolul gripei aviare, face reclama la un magazin cu articole de imbracaminte deschis de câteva zile. Personajul este intrepretat de actorul Marian Ratulescu. Dupa cum suna si numele acestuia, nu putem sa nu ne gândim de ce a ales tocmai acest personaj.


Marian Ratulescu este un personaj cu activitate de invidiat. Inainte de 1989, impreuna cu Dan Coveianu, Mugur Mihaescu si cu Radu Pietreanu, ultimii doi actuali membrii ai grupului de umor „Vacanta Mare“, au facut o fundatie care se numea «Academia de Umor».


„Eu cu Radu Pietreanu, Mugur Mihaescu si Dan Coveianu am format «Academia de Umor» si am fost impreuna din 1980 pâna in 1993, in trupa de umor care se chema «Pro Parodia». Din 1993 m-am ocupat de alte afaceri. Am fost si sunt editor, scriitor si regizor.


In 1980 eram tineri si pentru ca nu aveam nici nu fel de venituri am apelat la aceasta varianta a umorului vulgar pentru ca noi românii suntem un popor simplu. Am gasit aici o nisa de care am profitat si a prins foarte bine la public, asta datorându-se si faptului ca nu suntem niste oameni sofisticati si nu vorbim toti intr-un limbaj academic“, a declarat Marian Ratulescu.


In prezent, artistul si-a deschis o firma, Pikyland, care organizeaza petreceri pentru copii la diferite evenimente, zile de nastere, zile onomastice etc., dar se ocupa si de publicitate.


„Firma se numeste Pikyland si se ocupa de organizarea petrecerilor pentru copii la diferite evenimente, zile de nastere, zile onomastice si tot astfel de evenimente si inclusiv de publicitate. Acum este pentru prima data când fac aceasta publicitate stradala, care este unica in Craiova. Sunt prieten cu patronii magazinului si asa am ajuns sa le fac reclama. Le-am mai facut reclama in primavara, când au avut la vânzare martisoare, si au fost foarte multumiti. Atunci era o chestie foarte misto, in care ma legam de soacra mea. Nu a fost greu sa am idei in contextul in care eu am jucat si joc teatru, aceasta chestiune fiind tot o smecherie de teatru. Dupa aceasta «campanie» in doua zile am terminat toata marfa“, a spus artistul.


Opt ore fara plictiseala


Evenimentele organizate de Marian Ratulescu se desfasoara fie la domiciliul celor care-l solicita, fie in anumite locatii, cofetarii, restaurante, baruri etc.


„Am fost inclusiv la nunti unde erau copii mici. La show-rile de aici, copii au fost lasati pe mâna mea si timp de sapte-opt ore nu au cascat. Obosisem eu si ei nu obosisera“, a afirmat Marian Ratulescu, care a continuat spunând despre industria reclamei:


„In aceasta munca pentru a crea dependenta trebuie sa fii original, sa vii mai tot timpul cu ceva nou si surprinzator“.


Pentru Marian Ratulescu noul este principiul de baza in tot ceea ce face. Sloganul magazinului de articole vestimentare „Noi te imbracam, de dezbracat… te priveste!“ este unul dintre cele mai tentante din peisajul reclamelor craiovene, iar ratoiul in care este deghizat este chiar curajos, tinând cont de epidemiile care bântuie tara noastra.


„Este impactul foarte mare acum când gripa aviara este in plina expansiune. Lumea gândeste in felul urmator: «Este ratoi si nu curcan, deci nu avem ce risca»“, a mentionat artistul.


Marian Ratulescu povesteste ca impreuna cu membrii grupului de umor din care a facut parte au creat pe lânga pamflet si un nou gen de umor de grup pe care-l numeste „umor vizual“. Acesta se face in primul rând prin pantomima si prin miscare scenica sincronizata colectiv. Actorul mai spune ca la noi in tara, la ora actuala, nu sunt decât doua tipuri de umor, unul cu conotatii vulgare, chiar vulgar, si unul comercial. In calitate de scriitor, Marian Ratulescu a luat premii pentru proza scurta si a publicat un roman care se intituleaza „Si soacrele se impusca, nu-i asa?“. Titlul romanului este prelucrat dupa „Si caii se impusca, nu-i asa?“ roman al celebrului scriitor Sydney Pollack.


„O carte despre soacra mea care este de fapt intruchiparea lui Nicolae Ceausescu si a Elenei Ceausescu. Acest roman este foarte interesant, dar totodata si foarte greoi, datorita temei abordate“, a declarat Marian Ratulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS