17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal UGIR a devenit partenerul Uniunii Industriasilor din Kuweit

UGIR a devenit partenerul Uniunii Industriasilor din Kuweit

Ieri, la hotelul Lido, George Constantin Paunescu si Hussain Ali Al-Kharafi au semnat protocolul de colaborare care urmareste dezvoltarea economica si schimburile comerciale dintre cele doua tari


Ieri, la hotelul Lido, Uniunea Generala a Industriasilor din România (UGIR) si Uniunea Industriasilor din Kuweit au pus bazele parteneriatului de afaceri in urma semnarii Acordului de Cooperare menit sa puna bazele unor puternice relatii economice intre cele doua tari. Astfel, prin acest demers oficial realizat la initiativa presedintelui UGIR, George Constantin Paunescu, si a presedintelui Uniunii Industriasilor din Kuweit, Hussain Ali Al – Kharafi, se urmareste o mai puternica dezvoltare si diversificare a colaborarii economice, a schimbului comercial cu avantaje pentru ambele parti. Acestea vor facilita in litera legii actiuni care vor duce la dezvoltarea schimburilor comerciale intre cele doua tari pe fondul contractelor si intelegerilor, unele dintre ele fiind deja semnate. In acest scop, partile vor incuraja si facilita contracte economice si comerciale intre companii din ambele tari, autorizate sa initieze actiuni de comert exterior si relatii internationale.


Un sprijin in elaborarea proiectelor investitionale de anvergura


Totodata, partile semnatare vor identifica posibilitati suplimentare pentru promovarea si dezvoltarea economica a colaborarilor si schimburilor comerciale. Sefii celor doua uniuni au convenit sa faca mari pasi inainte pentru permanentizarea schimburilor de informatii si publicatii din câmpul economic care fac referire la comertul exterior, productia si exportul ofertat de companii din ambele tari. Angajamentul are, de asemenea, menirea de a opera colaborari intre cele doua parti in relatia cu produsele si serviciile din ambele tari, totodata avându-se in vedere organizarea unor complexe expozitii in ambele state. Fiecare parte va acorda companiilor sprijinul necesar de a participa la aceste vaste târguri si expozitii.


Ambele parti au stabilit sa opereze schimburi de informatii ce vizeaza legislatia economica si comerciala in vigoare ale tarii respective. In acest scop, cele doua uniuni vor face schimb de documentatie specifica, intarind cunostintele din domeniu, gasindu-se astfel cai pentru rezolvarea disputelor. George Paunescu si Hussain Ali Al – Kharafi au gasit necesara organizarea de intâlniri alternante cu reprezentanti din România si Kuweit. La aceste intrevederi se vor examina cai pentru a pune cât mai eficient in practica Angajamentul si se vor stabili masurile necesare pentru continuitatea bunelor relatii dintre ambele tari. Data si locul intâlnirilor vor fi stabilite cu cel putin doua luni inainte de producerea evenimentului. De asemenea, partile vor lua masuri de implementare a Acordului, protejându-si propriile interese. Totodata, vor fi incurajate contractele intre angajati, organizatiile economice si comerciale, companiile private, schimburile industriale, comertul si alte sectoare economice, vizitele afaceristilor in Kuweit si România. Pe lânga acestea, partile vor sprijini cât pot de bine organizarea si implementarea programelor mutuale de intelegere intre organizatii si companii.


Sectorul petrolier, o prioritate


„Relatiile semnalate in contract au baze fundamentate astfel incât sa fie de lunga durata. Prin acest Acord deschidem noi oportunitati de afaceri atât pentru firmele românesti membre UGIR, cât si pentru cele din Kuweit. Domeniile de interes sunt, desigur, cele din sectorul petrolier, infrastructura si nu in ultimul rând comert. Suntem convinsi ca ambele tari nu vor avea decât de câstigat in urma acestui acord economic“, a declarat George Paunescu in cadrul dineului organizat. Angajamentul, o data semnat, va fi extins automat cu acordul ambelor parti in perioade succesive de doi ani. In cazul in care una dintre parti doreste sa puna capat acordului, aceasta va informa acest lucru in scris cu nu mai putin de sase luni inainte de luarea deciziei. In Acord, orice extindere poate fi denuntata de oricare dintre parti in scris cu nu mai putin de sase luni inainte ca Acordul sa ia sfârsit.


Elita economiei kuweitiene


La semnarea Acordului, din partea Uniunii Generale a Industriasilor din România au fost prezenti George Constantin Paunescu – presedinte, Stefan Varfalvi – presedinte Colegiu Permanent, Doru Frunzulica – prim-vicepresedinte, Liviu Simion – vicepresedinte Colegiu Permanent, Ruxandra Lacatus – director de dezvoltare. Delegatia kuweitiana a fost ceva mai numeroasa: ES Yaqoub Y. Al-Ateeqi – ambasadorul Statului Kuweit la Bucuresti, ES Sheikh Ali Jarrah Al-Sabah – ministrul economiei si comertului din Statul Kuweit, Hussain Ali Al-Kharafi – presedintele Uniunii Industriasilor Kuweitieni, Hamad Abdullah Al-Ghanim – secretar de stat si adjunct pe probleme de comert exterior in cadrul Ministerului Comertului si Industriei din Kuweit, Fahhad Sahhab Al-Mutairi – director general adjunct al Autoritatii Publice pentru Industrie, Khaled Abdul Rahman Al-Fahad – directorul Departamentului Standarde si Metrologie din cadrul Autoritatii Publice pentru Industrie. Adel Mohammad Al-Ali – directorul Departamentului Relatii Publice din cadrul Ministerului Comertului si Industriei, Fatemah Abdul Karim Al-Zenkawi- translator la Ministerul Comertului si Industriei, si Fahed Al-Jouan – membru in Consiliul de Administratie al Camerei de Comert si Industrie din Kuweit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU