5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJumatate din secretarii Doljului nu au studii juridice

Jumatate din secretarii Doljului nu au studii juridice

O verificare a stadiului de scolire a legistilor din primarii, la jumatatea perioadei pe care legea le-a acordat-o secretarilor fara studii de specialitate sa si le obtina, arata ca numai 56 dintre cei 111 secretari ai comunelor din judet au absolvit pâna in prezent stiintele juridice sau dreptul administrativ.


Potrivit statisticii, restul detin licente in alte studii superioare -16 – sau doar diploma de studii medii – 39.


Subprefectul Ionel Ciobotea sustine ca 12 dintre functionarii fara pregatire de specialitate vor parasi cu siguranta aparatul administratiei publice locale, cel mai târziu in luna mai 2009: „Ei sunt in prag de pensionare si au anuntat deja ca nu intentioneaza sa se inscrie la cursuri universitare. Va trebui sa plece, fiindca legea stabileste ca nu vor mai putea ocupa functia de secretar al unei localitati persoanele fara diploma de studii juridice sau de drept administrativ, dupa termenul mentionat. Nu stim exact la aceasta ora câti din ceilalti 43 de secretari fara licenta in domeniu merg la o facultate de profil. Mi se pare ca 40, dar nu stim in ce an sunt. Asta incercam sa aflam acum“.


Legea nr. 161 din 2003 nu face insa referiri si la eliberarea din functie inainte de termenul mentionat a acelor secretari care, la un moment dat, nu mai pot avea matematic sansa de a respecta prevederile legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS