25.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGarda Financiara, in razboi cu Ministerul Finantelor

Garda Financiara, in razboi cu Ministerul Finantelor

Comisarii financiari declanseaza de joi greva generala, dupa ce discutiile cu ministerul de resort pe tema revendicarilor sindicale au esuat. Sindicalistii vor actiona in instanta ministerul pentru plata a 300.000 de ore de munca suplimentare. In Dolj vor fi in greva 22 de comisari financiari.


Comisarii Garzii Financiare din toata tara vor declansa joi greva generala, ca urmare a nerezolvarii de ministerul de resort a revendicarilor sindicale. Functionarii solicita adoptarea de minister a unui statut special in ceea ce-i priveste, acordarea unui spor de 25% pentru detinerea de armament, precum si plata orelor de munca suplimentare. La sfârsitul saptamânii trecute, reprezentantii sindicalistilor au participat la o intâlnire cu ministrul de finante, Sebastian Vladescu, insa discutiile nu au avut nici un rezultat pâna la ora actuala.


Au pus armele-n cui


Sindicalistii il acuza pe ministru ca refuza sa adopte un statut special pentru comisarii financiari, desi acesta a primit toate avizele de rigoare pâna in prezent si a capatat o forma finala.


„Pâna la aceasta data, ministrul nu si-a asumat responsabilitatea de a semna acel statut. Comisarul financiar este functionar public cu regim special, conform legilor in vigoare. Deci trebuie sa aiba un statut special, prin care sa i se asigure o protectie sporita“, a declarat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), la care este afiliat sindicatul din Garda Financiara.


In consecinta, actiunile sindicale continua cu greva generala. In paralel insa, SNFP va actiona in instanta Garda Financiara si Ministerul Finantelor Publice. „Vom cere in instanta plata a circa 300.000 de ore suplimentare, inregistrate pe 31 decembrie 2005. Greva nu exclude aceasta actiune, vom merge in paralel“, a mai spus Oprescu.


In Dolj, comisarii financiari au pus armele in cui dupa ce ministerul a taiat sporul pentru detinere de armament. Cele 23 de pistoale care se afla in dotarea comisarilor au fost predate politiei in decembrie 2005, dupa cum a precizat Dumitru Iordache, comisarul-sef adjunct al Garzii Financiare Dolj.


„Si asa suntem putini, daca le pastram in rastel la institutie, cineva trebuia sa stea sa le pazeasca. Ridicam armamentul numai când avem misiuni periculoase“, a afirmat Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS