5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTânara strivita de o masina scapata de sub control

Tânara strivita de o masina scapata de sub control

Un teribil accident petrecut ieri, in cadrul unui concurs automobilistic, a ingrozit publicul prezent pe bulevardul Constantin Brâncusi in fata Primariei Târgu Jiu. Sub ochii sutelor de spectatori, o femeie a fost strivita intre o masina scapata de sub control si un pom. Copilul femeii, de patru ani, a scapat teafar in ultimul moment, fiind impins din calea masinii.


Florentina Penciu, de 32 de ani, asistenta la o farmacie din centrul municipiului Târgu Jiu venise impreuna cu familia, sotul si baietelul de patru ani, pentru a asista ca spectator la concursul de indemânare automobilistica „Cupa Primaverii“, care precede manifestarile Zilelor Orasului Târgu Jiu. Potrivit martorilor, tânara statea pe marginea drumului, pe trotuar, cu baietelul lânga ea, dar dincolo de banda care demarca pista de concurs, in timp ce soferii masinilor inscrise la concurs efectuau niste manevre de incalzire. Soferul masinii cu nr. 11 din concurs, Marius Pirtea, de 28 de ani, a pierdut controlul volanului si automobilul s-a indreptat spre marginea drumului. Florentina Penciu nu a mai avut timp sa se fereasca din calea masinii, dar, cu un gest disperat, a reusit sa-si impinga copilul din fata bolidului. Femeia a fost zdrobita intre masina si pom. Ambulanta a sosit la fata locului dupa câteva minute si femeia a fost transportata la spital. Medicii au constatat ca femeia avea artera femurala sectionata si incercau, ieri dupa-amiaza, sa-i opreasca hemorgia. Dupa aceasta interventie victima a fost transportata la ora 17.30 cu un elicopter SMURD la un spital din Bucuresti. Accidentul putea avea urmari si mai grave daca masina trecea peste trotuar, pentru ca pe marginea drumului se aflau zeci de spectatori. Dupa acest accident cumplit, concursul nu s-a mai desfasurat.


Spectatorii si martorii la accident spun ca organizatorii poarta principala vina, pentru ca nu si-au luat toate masurile de siguranta pentru desfasurarea unui astfel de concurs. El a fost organizat de AUTOCOREX, iar Primaria Târgu Jiu a dat avizul favorabil in vederea desfasurarii acestuia. Subcomisarul Ion Giugelea, din cadrul Politiei Rutiere Gorj, a declarat ca soferul va fi cercetat pentru vatamare corporala din culpa: „Nu este un accident de circulatie, pentru ca nu s-a petrecut pe un drum public, circulatia fiind oprita pe strada. Nicolae Grama, unul dintre organizatori, sustine ca au fost luate toate masurile de siguranta: „Am luat toate masurile de precautie. Zona de concurs a fost demarcata cu banda, iar Politia Comunitara si cea rutiera s-au ocupat ca oamenii sa nu stea dupa aceasta banda. S-a facut instructajul pilotilor. Femeia se afla dupa banda de demarcatie. Principala vina este a pilotului, pentru ca a scapat masina de sub control“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU