19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPiloni furati de la Sala Polivalenta

Piloni furati de la Sala Polivalenta

In noaptea de sâmbata spre duminica, in jurul orei 2.00, echipajul mobil al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Dolj a fost sesizat de un cadru al unitatii ca un grup de persoane incearca sa sustraga materiale de constructii din zona Salii Polivalente. Deplasându-se la fata locului, jandarmii au prins in flagrant trei persoane care incercau sa sustraga niste piloni metalici. Cei trei au fost condusi la sediul jandarmeriei pentru stabilirea identitatii si a imprejurarilor in care s-a comis fapta.


Paznicul dormea in post


Dupa primele cercetari, s-a stabilit ca Ion Gh. Bambaloi, de 38 de ani, Ion I. Bambaloi, de 24 de ani, si Claudiu C., de 17 ani, toti din Craiova, au demontat si au incercat sa fure 14 piloni metalici, in lungime de cinci metri fiecare, care serveau la reconstructia Salii Polivalente din Craiova. Pilonii urma sa fie carati cu o autoutilitara Fiat Ducato, cu numarul de inmatriculare AG-05-BDY. In masina fusesera deja incarcati patru dintre stâlpii metalici, iar ceilalti zece fusesera demontati. Hotii n-au mai avut timp sa-i incarce si pe acestia, pentru ca au fost „deranjati“ de jandarmi, care i-au prins având asupra lor inclusiv cheile cu care demontasera pilonii. Luati la intrebari, faptuitorii au declarat ca planuisera sa sustraga pilonii – a caror valoare este apreciata de constructori la circa 50 de milioane de lei vechi – pentru a-i comercializa la fier vechi. Cei trei s-au ales cu dosar penal pentru savârsirea infractiunii de furt calificat.


„Din dispozitia procurorilor Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova, faptuitorii au fost predati lucratorilor Sectiei 1 Politie Craiova pentru continuarea cercetarilor, iar bunurile sustrase au fost restituite constructorilor“, a precizat lt. Bogdan Nicolae, ofiter de relatii publice in cadrul IJJ Dolj. In momentul comiterii faptei, santierul era pazit, insa paznicul dormea. S-a trezit abia când jandarmii au tras de el ca sa-i arate ce se intâmplase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS